hrvatska glazbena unija

FOTOGALERIJA / Devet bendova nastupilo na pulskoj Gitarijadi: Za (skoro) svakog ponešto, od glazbe do nagrada

| Autor: Mladen Radić


U subotu navečer na Portarati održana je pulska Gitarijada u organizaciji pulskog ogranka Hrvatske glazbene unije. Nastupilo je devet bendova o čijem je redoslijedu nastupa odlučeno na mini-lutriji prije samog početka u kojoj su sudjelovali predstavnici svih bendova. Niti ova gitarijada nije imala natjecateljski karakter već su svi bendovi osvojili poneku nagradu, a nagrade je u suradnji sa sponzorima dodijelila HGU Pula.

Tako je 600 eura dodijeljeno pulskoj grupi Razor, a poklon bon u music shopu Euro-Unit Pula u iznosu od 300 eura dobila je zagrebačka grupa Kal’s Penny. Vukovarska grupa Teheran dobila je kao svoju nagradu montiranje audio-video promo materijala s Gitarijade Pula 2024.

Profesionalne fotografije s pulske gitarijade dobit će Kamaradi iz Zagreba. Dodijeljena su i četiri poklon bona u music shopu Euro-Unit u Puli, pa je bon u iznosu od 300 eura dobila zagrebačka grupa Kal’s Penny, bon u iznosu od 200 eura osvojili su riječi progr metalci Nottoday, a bonove od 250 eura u spomenutom music shopu moći će potrošiti pulski The Low Kicks i Letargija iz Stubičkih toplica. Studio glazbene kreativnosti Čarobna frula i HGU Pula dodijelili su dva audio snimanja jedne pjesme u Analogic Studiju Pula pulskom bendu Krakatoa i rovinjskom sastavu Acid Salvia.

O tome tko će dobiti što i koliko su bendovi bili uspješni odlučivao je žiri koji su činili Tatiana Giorgi, Sale veruda, Edi Maružin, Alen Spada i Zlatko Gotovac, dok je kroz više od četiri sata programa vodila Nataša Petrić Tasha, a unatoč velikom broju bendova glazbenici su pazili na vrijeme koje su imali na raspolaganju tako da nije bilo nekih većih zastoja i produžavanja pojedinih setova. Opet je bilo dovoljno rockerski i dovoljno različito, kao što se tiče nekih podžanrova tako i što se tiče generacijske i geografske zastupljenosti, uz neka nova lica i bendove koje smo već imali prilike gledati i slušati na ovoj manifestaciji. Spomenimo i da je i za ovu gitarijadu vladao priličan interes među bendovima jer se na poziv HGU-a odazvalo njih 20.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter