ZA ALBUM "DOLAZIŠ"

VIDEO / Stigao je spot za novu pjesmu Olivera Dragojevića, glumi i njegov unuk Toni

| Autor: Novi List
Iz spota

Iz spota


Prošlo je pet godina od kada nas je napustio Oliver Dragojević.

Upravo zato njegova obitelj odlučila je javnosti dati priliku da ga se sjeti i još jednom osjeti, kroz ono što mu je bilo najvažnije – kroz njegovu glazbu.

Gotovo dvije godine preslušavali su se materijali koje je Oliver, poznati radoholičar, vrijedno snimao do svog posljednjeg dana. Utrošeni su sati pomnog biranja, prisjećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanje, stoji u priopćenju.

I nastao je album s novim pjesmama Olivera "Dolaziš".

Skroman čovjek

Njegova obitelj objasnila je kako je album nastao.

“S Oliverovim odlaskom naslijedili smo sve ono što je stvarao kroz svoju dugogodišnju karijeru, a iz čega je proizašla i ogromna odgovornost prema njegovoj ostavštini, ali i njegovim obožavateljima koji su mu uvijek bili pratnja na njegovom putu.

Osjetili smo potrebu da objedinimo pjesme koje su ostale neobjavljene, a uz pomoć Oliverovih suradnika i prijatelja pripremali smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijima i afinitetima.

Dobro je poznato da je bio skroman čovjek, ali kad se radilo o glazbi, uvijek je tražio maksimum od sebe. Na ovom albumu smo radili sve dok nismo bili sigurni da smo dosegli onu razinu kojom bi sam bio zadovoljan.

Uz pomoć njegove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremljen za objavu u jesen 2024. godine, a pjesma “Ne mogu ti reći” autora Matka Šimca prvi je singl nadolazećeg albuma.

Moramo se zahvaliti svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, glazbenicima i svima ostalima koju su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog albuma.

Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove glazbe uživati u ovom albumu i da će se i ove pjesme slušati dugo kao i mnoštvo njih do sada”, kazala je emotivna i zahvalna Oliverova obitelj.

Suradnja

Album od dvanaest pjesama predstavlja prvi singl  „Ne mogu ti reći“ koji je napisalo Matko Šimac, a za aranžman je bio zadužen Eduard Botrić.

“Biti dio Oliverovog opusa, tog mora pjesama, biti makar jedna kap, jedna od posljednjih, čini me ponosnim i sretnim što je pjesmu otpjevao baš On”, kaže Matko Šimac.

Spot za pjesmu u kojem se pojavljuje Oliverov unuk Toni, radio je Matko Petrić koji već mnogo puta surađivao s Oliverom.

„S Oliverom sam surađivao i kao glazbenik i kao redatelj. Moja prva snimka kao bubnjara u studiju je bila za pjesmu ‘Ostani’ s CD-a ‘Neka nova svitanja’.

Kasnije sam znao odraditi i koju turnejicu s njim i Dupinima. Radili smo spotove ‘Sreća’ , ‘Gdje to piše’. U prvom momentu nisam htio prihvatiti ponudu za rad na novom spotu jer mi se činilo i prezahtjevno i preodgovorno.

Onda se rodila ideja o klaviru koji svira sam. Danas mi je drago da sam se upustio u tu avanturu. Ovo mi je jedan jako, jako poseban spot”,  rekao je Marko Petrić.

Pjesma “Ne mogu ti reći” 

Tekst i Glazba: Matko Šimac
Aranžman i produkcija: Eduard Botrić
Violina: Marko Ramljak
Solo gitara: Zlatko Brodarić
Prateći vokal: Brankica Jovanovski

Spot

Glumci: Dakica Sanko, Jelena Knezović, Issa Žitko, Toni Dragojević

Lokacije: otok Vis, Split, Baška na otoku Krku
Posebna zahvala Euro Unit Yamaha, Parkovi i nasadi Split
Snimatelji: Matko Petrić , Boris Poljak i Jovica Kozlica
Redatelj: Matko Petrić

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater