JAZZ O' CLOCK ACADEMY

Novi projekt pijanista Zvjezdana Ružića: Prva platforma za učenje jazz improvizacije u regiji

| Autor: Mladen RADIĆ
(Promo)

(Promo)


Zvjezdan Ružić, nagrađivani jazz pijanist otvorio je vrata svoje Online Jazz O’ Clock Academy, prve platforme za učenje jazz improvizacije u regiji, a na projektu je radio od ljeta prošle godine.

Ružić je dobitnik pet Porina i šest Statusa kao najbolji jazz pijanist u Hrvatskoj, a na ovoj online platformi, osim što se može učiti o jazz glazbi i improvizaciji, može se povezati sa svojim istomišljenicima iz čitave regije.

Ružić je svoju diplomu stekao u Austriji, no, kako kaže, nemaju svi tu priliku tako da je cilj akademije omogućiti brojnim glazbenicima iz Hrvatske i regije da se pobliže upoznaju, napreduju i usavršavaju svoje vještine improvizacije.

- Nastupao sam diljem Lijepe naše i regije, puno sam puta čuo: »I ja bih volio da sam imao priliku naučiti improvizirati, ali nažalost život me odveo u drugom smjeru..«. Upravo tim ljudima, koji imaju žar za učenjem novih vještina, koji žele unaprijediti svoj glazbeni izričaj, postati sjajni glazbenici, sam namijenio ovu akademiju! Jer, nikad nije kasno, kada doista nešto želiš, kaže Ružić.

Online Jazz O’ Clock Academy ima tri virtualna razreda: Beginner, Intermediate i Advanced Level. Ova tri razreda sadrže gotovo 24 sata edukacijskih videa koje je Zvjezdan snimio u svom Highway studiju. Uz svaki video, polaznici će moći preuzeti i PDF partituru, kako bi lakše pratili glazbene primjere sa Zvjezdanovih predavanja.

Jednom tjedno, svaki će razred imati interaktivni Q&A susret sa Zvjezdanom na Zoomu, gdje će polaznici imati priliku postavljati sva dodatna pitanja. Dodatni zadaci šalju se tjedno putem e-maila, a polaznici ih uploadaju na Padlet, virtualnu ploču učionice. Polaznici će također imati pristup Facebook grupi akademije koju je Zvjezdan zamislio kao hodnik akademije, mjesto gdje se svi polaznici susreću, izmjenjuju ideje, savjet i promišljanja.

Program je koncipiran kao mjesečna pretplata pa polaznici sami biraju svoj prvi dan učenja, kao i kada će pauzirati program. Svi upisani do 1. svibnja mogu uživati posebnu ponudu za svoj prvi mjesec učenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini