KONCERT U KLUBU KOTAČ

Nakon deset godina u Pulu se vraća Dub FX

| Autor: Tea Tidić
Dub FX

Dub FX


Nakon deset godina u Pulu se vraća Dub FX vrhunski producent, vokal, beatboxer, tekstopisac i instrumentalist, koji će nastupiti 14. srpnja s početkom u 20 sati u Klubu Kotač na open air pozornici u dvorištu Rojca.

Ovaj svestrani umjetnik prvi je provukao svoj glas kroz efekte i loop station, te je napravio svojevrsnu revoluciju u samostalnom izvođenju glazbe uz pomoć efektnih pedala.

Uz Dub FX-a, nastupit će još Kalikamo te DR.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena. Earlybird ulaznice u prodaji su po cijeni od 25 eura, a regularna cijena ulaznica bit će 30 eura. Ulaznice se mogu kupiti online na Entrio.hr i Kotac.eu, dok se hardcopy verzija ulaznica prodaje u Klubu Kotač.

Prodao više od sto tisuća ploča

Dub FX je oličenje nezavisne glazbe. Godine 2006. Benjamin Stanford rođen u Melbourneu krenuo je u Europu s jednostavnim planom; živjeti u kombiju, putovati svijetom i nastupati na ulici. Dub FX je do sada prodao više od sto tisuća ploča, ostavio je traga na velikim festivalima diljem svijeta, prikupio više od 150 milijuna YouTube pregleda i prati ga više od 600.000 fanova na Facebooku.

- Moj plan nikada nije bio eksplodirati, htio sam samo putovati i dobiti inspiraciju. Volim miješati sve žanrove zajedno jazz, reggae, hip-hop, samba, drum n bass, dubstep, što god osjećam u trenutku, to je ljepota mojeg setupa. Odavno sam odlučio da želim da me pamte po dodavanju vrijednosti svijetu, to mogu učiniti inspirirajući ljude s osviještenim lirskim sadržajem, koliko god to nepopularno bilo, kaže Dub FX.

Nakon beskrajnih uličnih performansa diljem svijeta, ljudi su snimili njegovu umjetničku formu na svojim telefonima i objavili ih posvuda putem društvenih medija, što je rezultiralo viralnim videozapisima koji su Dub FX katapultirali u potpuno novu vrstu uspjeha koja još nije postojala.

Videozapisi su uspjeli uhvatiti njegov originalni live looping stil savršeno dajući publici razumijevanje slojeva koji čine eklektičnu predstavu koju izvodi jedna osoba.

Nakon prvog live albuma »Live In The Street 2007.« i dva studijska uratka »Everythinks a Ripple« 2009. i »Theory of Harmony« 2013.

Dub FX samostalno objavljuje svoj treći studijski album »Thinking Clear« krajem 2016. preko svoje izdavačke kuće CONVOY u partnerstvu s njemačkom etiketom Membran. Snimljen u njegovom vlastitom studiju Treetop Studios, njegov inovativni spoj stapanja žanrova s okolnom scenografijom stvara holističko iskustvo koje nadahnjuje kroz transcendentne elektroničke i akustične elemente.

U srpnju 2017. Dub FX vratio se svojim korijenima singlom »Listening«. Sirovi ugođaj pod utjecajem duba i reggaea koji izvlaći iz njegovih izvornih utjecaja.

Dub je također producirao album od osam pjesama originalne glazbe i poezije za svoju partnericu Sahidu. Njezina glazba govori o njoj i njenim putovanjima, samoosnaživanju, pozitivnosti i socijalnoj pravdi. Godine 2020. objavio je svoj album ROOTS: »Fire Every Day« je glavni singl s tog albuma. Svaka pjesma na albumu ima odgovarajući strip koji se kombinira u cjeloviti grafički roman kojeg je napisao sam Dub FX, a ilustrirali ručno odabrani umjetnici iz cijelog svijeta. Infinite Reflection je zadnji studijski uradak koji je izašao 2023.

KDKB, DR.Obi, Anja G, Roo T i Sistah Tena

KDKB a.k.a. KALIKAMO (Kudikamo? & KaliBal) je psihodelična furija »šumskopanonskoga« tipa. Projekt je nastao u šibenskom klubu Azimut u jesen 2023. godine. To je Spoken Dub Manifesto/Sound System Style/Session Jam koji uz obilje teksta i ne tako lakih nota ipak tjera na ples uz duboko promišljanje svakog narednog plesnog, a i životnog poteza.

KalikamoKalikamo

Đuro Dobranić & Roko Margeta (Kudikamo?) su zaduženi za muziku, semplere, klavijature, lupere, bubanj, bas, ritam i zvučne podloge. Dino Barabadub upravlja efektima, pojačalima, kutijama i sirenama.

DR.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah TenaDR.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

DR.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena čine tri ženska vokala, MC-ice, moćne reggae buntovnice Anja G, Roo T i Sistah Tena udružene u misiji ojačavanja i predstavljana hrvatskih ženskih snaga na reggae sceni i partyjima u kombinaciji s Dr.obijevim riddimovima te njegovom produkcijom od rootsa do digitala i stepera.

Htio samo putovati

Godine 2006. Benjamin Stanford, Dub FX, krenuo je u Europu s jednostavnim planom; živjeti u kombiju, putovati svijetom i nastupati na ulici.

»Moj plan nikada nije bio eksplodirati, htio sam samo putovati i dobiti inspiraciju. Volim miješati sve žanrove zajedno jazz, reggae, hip-hop, samba, drum n bass, dubstep, što god osjećam u trenutku, to je ljepota mojeg setupa. Odavno sam odlučio da želim da me pamte po dodavanju vrijednosti svijetu, to mogu učiniti inspirirajući ljude s osviještenim lirskim sadržajem, koliko god to nepopularno bilo«, kaže Dub FX.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini