festival klasične glazbe 

U petak počinje Piano poolA. Četiri vrhunska koncerta u Puli i Poreču

| Autor: Vanesa Begić
Vesna Ivanović Ocwirk i Marijan Đuzel

Vesna Ivanović Ocwirk i Marijan Đuzel


Vesna Ivanović Ocwirk i Marijan Đuzel na konferenciji za novinare u Domu hrvatskih branitelja predstavili su festival klasične glazbe Piano poolA, koji počinje ovoga petka u 20 sati.

- Željeli smo publici jednom mjesečno ponuditi četiri vrhunska koncertna pijanistička događanja. Riječ je o iznimnim pijanistima i kreirajući umjetničku organizaciju IM Infinite Music, ostvarili smo ova vrhunska događanja.

Čast otvorenja pripala je Aleksandru Madžaru, proslavljenom srpskom pijanistu, dobitniku nagrade na natjecanjima u Ženevi, Leedsu i Bolzanu, koji je 1990. debitirao s Berlinskom filharmonijom pod ravnanjem Ivána Fischera.

O važnosti toga pijanista kazuje i činjenica da predaje na Kraljevskom flamanskom konzervatoriju u Bruxellesu i na Hochschule für Musik und Theater u Hamburgu, kazao je Marijan Đuzel ističući da je Madžar gostovao u Puli 1986. kao mladi pijanist koji puno obećava.

Potom, kazala je Ivanović Ocwirk, budući da je namjera proširiti ovaj festival i izvan Pule, drugi će se koncert održati u Eufrazijevoj Bazilici, kada će se 9. svibnja predstaviti Oliver Kern, njemački pijanist, koji djeluje kao profesor klavira na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst u Frankfurtu. Talijanski pijanist Filippo Gamba nastupit će 7. lipnja u Puli u Domu hrvatskih branitelja.

Nedavno je izveo sveobuhvatno čak 32 Beethovenove sonate u nekoliko gradova Italije. Posljednji koncert na programu je 9. srpnja u Puli u Istarskom narodnom kazalištu, a nastupa mladi hrvatski pijanist Jan Niković. Namjera nam je ponuditi vrhunska glazbena događanja i iz razloga što u Puli imamo Muzičku akademiju, i to će biti izvrsna prilika za naše studente da prisustvuju koncertima tako vrsnih glazbenika, kazala je Ivanović Ocwirk.

Dogodine planiraju festival proširiti i na druge istarske gradove, također s vrhunskim glazbenicima.

Festival se održava uz financijsku potporu turističkih zajednica Pule i Poreča, hotelijersko-turističkih kuća te Ministarstva kulture i medija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini