dodjela

"Mama ŠČ!" Leta 3 nagrađena Cesaricom za Hit godine

| Autor: Olga Monika Menčik
(Snimio Josip Regović / Pixsell)

(Snimio Josip Regović / Pixsell)


Kada nešto uđe duboko u narod, to ne može izaći. To je lijepo, ali pjesma nije rađena s tom namjerom, jednostavno je izašla. Moj savjet je – nemojte misliti ni o čemu i nemojte imati nikakva opterećenja kada stvarate pjesme.

One moraju izaći iz vas, ako ne izađu – nemojte forsirati, poručio je Damir Martinović Mrle iz Leta 3 nakon što je njihova “Mama ŠČ!” nagrađena Cesaricom za Hit godine 2023.

Naglasio je kako doista nisu očekivali ovu nagradu, kao što nisu očekivali niti pobjedu na Dori.

– Jednostavno ne očekujem nagrade, nismo bend koji nešto radi za nagrade. Ako nam ovo doprinese poslu – sjajno, ali nagrade mogu biti vrlo subjektivne. Netko voli ovakvu, netko onakvu glazbu, kako iz svega toga izabrati onu koja je najbolja, rekao je Mrle.

Zašto su ju napisali

“Mamu ŠČ!”, podsjetio je, su napisali jer su htjeli reklamirati njihov festival AntiValentinovo koji se prošle godine održao osmi put.

– Htjeli smo napraviti dodatnu promociju i zato smo se prijavili na Doru. Cilj je bio dati prostora da se o pjesmi piše, da se skrene pozornost na naš koncert, a pjesmu smo napravili onako kao što pišemo bilo koju drugu, nije bila s namjerom.

Najgore što čovjek može napraviti je pripremati pjesmu, primjerice za Doru, za koju smatra da mora biti u skladu s takvom vrstom festivala.

To je potpuno krivo, čovjek bude opterećen i obično napravi neku glupost od muzike. Mi to ne radimo nikada i nećemo ni raditi i zato je ta pjesma takva kakva je, ima neku dosta veliku snagu.

Neki dan smo bili u školi na Srdočima, petsto klinaca se obuklo u Let 3 i takvi idu na karneval. To je fenomenalno, rekao je Mrle.

Iskustva s Eurosonga

Kada su članove benda pozvali na pozornicu, s voditeljem Duškom Ćurlićem prvo su razgovarali o Euroviziji. Ćurlić je Zorana Prodanovića Prlju pitao da u pet riječi opiše iskustvo na tom natjecanju.

– Pet riječi za Eurosong, ne znam… Zahtjevno, zanimljivo i lijepo…”, rekao je Prlja, pa nakon kratkog promišljanja dodao:

– Peta? Seve, izdrži!

U istom je tonu protekao iz razgovor voditelja s Gibonnijem koji je dobio nagradu Cesarica Bestseller, za najviše prodanih koncertnih karata u protekloj godini.

– Mali smo narod, sve se zna, tko što ruča, tajne ne postoje. Znamo, tajna nije, da je Severina dobra mama. To sam htio reći, tribaju joj tog malog dati, rekao je Zlatan Stipišić Gibonni.

Gršin digitalni bestseller

Cesarica je hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine i dodjeljuje se pjesmi koju bira publika kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu godine. U izbor za pjesmu godine ulazi 12 hitova mjeseca, koji su također nagrađeni po izboru publike. Dodjela je održana u zagrebačkom HoB-u, a s Ćurlićem ju je vodila HRT-ovka Maja Ciglenečki.

Ove godine dodijeljena je i nagrada za digitalni bestseller koju je osvojio Grše za pjesmu “Mamma Mia”, dok je pjesma “Led” koju pjeva s Miach nagrađena Cesaricom za hit mjeseca.

– Uspjeh pjesme “Mamma Mia” nas je sve uhvatio na krivoj nozi, nismo ga očekivali, a posebno ne da će toliko široko otići u mainstream.

Presretni smo i ponosni. Što se tiče Cesarice za pjesmu “Led” s Miach, drago mi je što smo dobili tu nagradu, posebno jer je publika ta koja bira kome ona ide, rekao je Grše.

Podsjetimo, Grše je prvi hrvatski glazbenik koji se našao na vrhu liste najslušanijih pjesama na digitalnim streaming servisima u Hrvatskoj, Billboard Croatia Songs. “Mamma Mia” u prvom tjednu od objave dosegnuo je prvo mjesto na Billboard ljestvici.

Otkazan koncert Leta 3 u Exportdrvu

Koncert Leta 3 u proširenom sastavu, koji je trebao biti u subotu održan u Exportdrvu, otkazan je zbog bolesti više članova mnogobrojnog ansambla koji je trebao nastupiti s bendom.

Svi koji su kupili ulaznice u pretprodaji, moći će ih vratiti mjestima gdje su kupljene i dobiti povrat novca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum