OPEN SEASON FEST

Mama ŠČ sutra na Kaštelu. Mrle napravio prigodni video. Let 3 u Puli ... guli

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Foto Dallas Records

Foto Dallas Records


Legendarni riječki bend Let 3 koji je sa svojim hitom "Mama ŠČ" na Euroviziji osvojio brojne simpatije publike, nastupit će ovog petka na pulskom Kaštelu.

Zajedno s riječkim bendom Po' Metra Crijeva i pulskim My Pitbull Lucifer, s početkom u 20 sati, otvorit će 4. izdanje Open season festa. Ovaj će pulski glazbeni festival trajati četiri večeri, a nakon otvaranja u petak 26. svibnja, nastavlja se 3. lipnja te potom 9. i 10. lipnja.

Dok Let3 nije potrebno posebno predstavljati, Po' Metra Crijeva je prvi i jedini šesteročlani ča-metal bend, osnovan prije točno 20 godina. Ovaj
riječki bend iza sebe ima tri albuma - "Črne Besede Va Kastafskih Šumah", "Metal Va Guzice" i "Ča Metal", a najavljuju skori izlazak i novog albuma pod imenom "Boškarin 4". Inspiraciju za svoje pjesme crpe iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu stvaraju pod utjecajem istarske ljestvice i metala. Uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve, u zvuku njihova benda dominiraju sopile - tradicionalni primorski drveni puhački instrument čije je sviranje "na tanko i debelo" dio zaštićene UNESCO-ove svjetske kulturne nematerijalne
baštine.

Atmosferu će zagrijavati i lokalne snage, pulski bend My Pitbull Lucifer kojeg su osnovali članovi Mighty Zazuuma i Bolesnog Grinja 2021. godine. Njihov osebujan glazbeni izričaj čini kombinacija dooma, psyhedelic rocka, punka i stonera.

Drugog dana festivala, u subotu 3. lipnja, nastupaju kultni beogradski rockeri Partibrejkers koji će sa svojim posebnim setom proslaviti 40 godina karijere. Za pre/after party je zadužen DJ Mario Kovač koji će publiku zabavljati do dugo u noć.

Treći dan Open season festa - petak 9. lipnja, rezerviran je za etno/world glazbu, kada će se na jednu od najljepših pulskih pozornica popeti Veja, Kries i Ether. Za dobru atmosferu prije i nakon nastupa pobrinut će se DJ Figlio. U subotu 10. lipnja dolazi zagrebački Elemental koji će na pulskom Kaštelu proslaviti 25 godina karijere, a večer će otvoriti riječki indie rockeri Jonathan. Kako najavljuje organizator, događaj će potrajati do dugo u noć s after partijem "Disco Incognito" na kojem će nastupiti Kool S i XXL.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim Entrio mjestima te online na entrio.hr.

A uoči pulskog koncerta Leta 3 Mrle je napravio prigodni video, koji morate pogledati:

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater