FESTIVAL "ROCKS & STARS"

U vinkuranski Cave Romane stižu Grašo, Prljavo kazalište, Silente, Coldplay tribute band i Kosheen

| Autor: Mladen RADIĆ
Petar Grašo (Snimio Danilo Memedović)

Petar Grašo (Snimio Danilo Memedović)


Glazba će i ovog ljeta odzvanjati bivšim kamenolomom u Vinkuranu gdje se od 26. srpnja do 5. kolovoza vraća Rocks & Stars Festival @CaveRomane koji uključuje pet koncerata.

Spektakularno, jedinstveno, posebno…

"Prostor starog istarskog kamenoloma, Cave Romane u Vinkuranu, nudi posve novu dimenziju glazbe, akustike i uživanja u koncertima na otvorenom. Čak i oni koji nisu čuli za Cave Romane priznaju da već i sam naziv intrigira, a oni koji su bili njegovim dijelom doživljaj opisuju riječima: spektakularno, jedinstveno, posebno...", kažu organizatori koji tijekom pet večeri   očekuju više od 15 tisuća ljudi.

Festival će u srijedu 26. srpnja otvoriti svojim nastupom Petar Grašo. Miljenik je publike svih generacija, a uz stare hitove poput "Volim i postojim" ili "Moje zlato", u Vikuran donosi i nove - "Jel' ti reka 'ko", "Neće nas zauvik bit". U bogatoj glazbenoj karijeri surađivao je s mnogim vrhunskim glazbenicima te je dobitnik brojnih nagrada u Hrvatskoj, ali i šire. Organizatori ističu da publika voli njegove koncerte jer su oni više od samog nastupa, pa uvijek fanovima ponudi drugačiji, jedinstven doživljaj, a i za ovu prigodu priprema intimnu koncertnu atmosferu u okruženju Cave Romane.

Dan kasnije, u četvrtak 27. srpnja, pred publiku će stati nekada klinci, a danas institucija rock 'n' roll scene u Hrvatskoj – Prljavo kazalište. U 45 godina neumornog stvaranja, nastupa i druženja s fanovima niti jednom nisu razočarali, a organizatori očekuju da će svojim hitovima "Heroj ulice", "Mi plešemo", "Ipak", "Ako tražiš nekoga" i ovoga puta zasigurno raspjevati i rasplesati okupljene.

Pronašli put do srca publike

Silente nastupaju u četvrtak 3. kolovoza. Oni su prije deset godina publiku osvojili pjesmom "Terca na tišinu". Ovaj jedinstveni rock bend zadire u razne žanrove, a svakim novim koncertom dokažu publici da su pred njima još godine stvaranja. Nakon kraće pauze dolaze upravo na Rocks & Stars Festival kako bi promovirali svoj novi singl, ali i rasplesali publiku starim, dobro znanim hitovima, kao što su "Morski ljudi, morske žene", "Čudna ili čudesna", "Nikada ovako", "Poljubi me za kraj" i brojni drugi.

Večer nakon Silentea, u petak 4. kolovoza stiže Coldplay tribute banda - Liveplay. Energični talijanski glazbenici redovito potvrđuju status jednog od najboljih tribute bendova, među publikom, ali i kritičarima jer odličnom svirkom uživo prenose pravi duh engleskih rockera – grupe Coldplay.

Festival u subotu 5. kolovoza zatvara britanska atrakcija Kosheen predvođena Sian Evans, koja svojim besprijekornim vokalom, šarmom i entuzijazmom pronalazi put do srca publike. Kombinacija različitih stilova, poput drum 'n' bassa, dancea i popa, dovela ih je do vrhova svjetskih top lista uz "Hide u", "Catch", "I want it all", "Resist" te druge hitove koji će se naći na repertoaru.

Organizatori se zahvaljuju onima koji i ove godine podržavaju Rocks & Stars Festival @Cave Romane, a to su Općina Medulin te Turistička zajednica Općine Medulin kao suorganizatori, dok su partneri Festivala Bina Istra i Arena Hospitality Group. Kao i svake godine, i ove Rocks & Stars Festival ima humanitarnu notu te će se, uz pomoć spomenutih partnera, Općoj bolnici Pula donirati potrebni uređaji vrijednosti 26 tisuća eura.

Early Bird ulaznice za Rocks & Stars Festival @CaveRomane dostupne su do 1. svibnja na svim Eventim prodajnim mjestima, a više informacija može se naći na www.caveromane.com. Svi koncerti počinju u 21 sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater