U JAKOJ KONKURENCIJI

Veliki uspjeh mlade rovinjske pjevačice Lorenze Puhar: S pjesmom "Imperio" došla do polufinala velikog San Marino pjevačkog natjecanja

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Lorenza Puhar

Lorenza Puhar


Mlada rovinjska pjevačica Lorenza Puhar prijavila se pjesmom "Imperio" za dva natjecanja - za Doru, ali i za San Marino pjevačko natjecanje. Tamo je, naime, održano veliko međunarodno natjecanje, i ona je stigla do polufinala.

Pjesmu je skladao Goran Šarac, riječi je napisao Stiko Per Larsson iz Švedske, a aranžer je Aleksandar Valenčić.

- Kvalifikacije su trajale od listopada pa sve do prije par dana, bili su tu brojni pjevači iz cijeloga svijeta, pa je uslijedila selekcija, a ja sam dospjela do polufinala. U drugi je krug prošlo 800 pjevača, u polufinale 80 - i ja među njima, a kasnije ih je 20 prošlo u finalni krug, ističe Lorenza.

Audicija

Ova mlada Rovinjka veli da je iznimno zadovoljna rezultatom te da nije ništa očekivala.

- Audicija se odvijala u 'zatvorenom krugu', te nije bila medijski popraćena. U polufinalu je bilo jasno da većina izvođača ima jaku pozadinu, uključujući tim koji se brine o njima, dok sam ja u svemu tome bila sama. Kako su moja očekivanja bila minimalna, nisam očekivala prolaz u polufinale, jer se ipak radi o velikom događaju te su izvođači dolazili sa svih strana svijeta. No, nastavila sam dalje jer je glazba moja velika ljubav, nešto čime se s puno ljubavi bavim i želim se i dalje ozbiljno nastaviti baviti. Uvelike mi je u tom nastupu pomogla i završena glazbena akademija u Engleskoj, gdje sam imala svakakvih glazbenih prilika, kao i mogućnost usavršavanja te 'psihičke' pripreme za veće evente i castinge, na koje su nas profesori pažljivo upućivali, veli Lorenza.

Puno mogućnosti

- Nije sve to bilo uvijek lako, no bila je to sjajna prilika, za naučiti puno toga, za upoznati nove ljude, konfrontaciju, poboljšati scenski nastup, napredovati, sretna sam što sam bila dio cjelokupne priče i što sam došla do polufinala, iako nisam imala veliki tim iza sebe poput nekih drugih pjevača. Želim biti sve bolja i bolja, napredovati u pjevanju, te pripremam i pjesme za hrvatsko tržište, zaključuje Lorenza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini