ŽMINJ

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera: DVANAEST NAJBOLJIH SOMMELIERA U ZAVRŠNICI

| Autor: Luka JELAVIĆ
S lanjskog prvenstva sommeliera u Brtonigli (L. JELAVIĆ)

S lanjskog prvenstva sommeliera u Brtonigli (L. JELAVIĆ)


Danas će se održati polufinale i sama završnica osmog prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera. Kvalifikacijski dio počeo je u Novigradu, u hotelu Maestral 18. ožujka u kojemu je sudjelovalo 28 natjecatelja, predstavnika hotelskih kuća i restorana iz Istre i Kvarnera, Maistre iz Rovinja, Valamar Riviere iz Poreča, Arena Hospitality Group iz Pule, Plave lagune iz Poreča, hotela San Rocco iz Brtonigle i restorana Draga di Lovrana iz Lovrana. Nakon kvalifikacijskih natjecanja u polufinale se plasiralo 12 sommeliera - Dubravko Močibob (restoran Spinnaker Valamar, Poreč), Iva Dušić i Franc Kavedžija (oba iz restorana Miramare Valamar, Poreč), Abel Ćehić (restoran Boneta Baška Valamar, Krk), Matija Curić (hotel Park Plaza Belvedere, Pula), Tomislav Mikinac (restoran Draga di Lovrana, Lovran), Marica Kurtek (hotel Delfin Poreč), Anto Prgomet (Laguna Lounge Poreč), Almin Imširović (hotel Lone, Rovinj), Mislav Lulić (Grand Park hotel, Rovinj), te Filip Božić i Simret Skenderović (oba iz hotela Monte Mulini, Rovinj).

Polufinalna natjecanja održana su jutros u kušaonici mljekare Latus u Žminju gdje će svi kandidati pokazati svoja stručna znanja rješavanjem pismenog testa na engleskom jeziku, kušanjem i prepoznavanjem triju vina i prijedlogom njihova usklađivanja sa sirom, prepoznavanjem sličica s osobama, podrumima i lokacijama iz vinskog svijeta, opisom organoleptičkog okusa vina te drugim praktičnim zadacima. Navečer će se trojica najboljih pred publikom u Brtonigli nadmetati u zanimljivim i atraktivnim vještinama poput ponude i otvaranja šampanjca, dekantiranju vina, prepoznavanja vina i jakih alkoholnih pića, prepoznavanja različitih stilova piva i sličnim zadaćama.

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera organizira Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Istarske županije, a domaćin ovogodišnjeg prvenstva je Turistička zajednica općine Brtonigla.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of