PROGRAM U KINU VALLI

"RENDEZ-VOUS AU CINÉMA": Francuski klasici za svega deset kuna

| Autor: Zoran ANGELESKI
Iz filma "Zazie u metrou"

Iz filma "Zazie u metrou"


Petu godinu za redom pulski Kino Valli ugostit će "Rendez-vous au cinéma", program probranih ostvarenja klasične i suvremene francuske kinematografije s tri vrsna naslova: dva klasika Louisa Mallea i jedan suvremeni naslov na temu Mediterana.

Sutra, u petak, u 21.40 sati prikazat će se film "Otisnuti se" redatelja Gaëla Morela iz 2017. godine, socijalna drama o sredovječnoj Francuskinji, radnici u tekstilnoj industriji, koja pred prijetnjom otkazom bira još gore plaćeni posao za istog poslodavca u Maroku, odabravši tako novi neizvjesni život na drugoj obali istoga mora. U nedjelju u 17 sati prikazat će se klasik velikana francuske kinematografije Louisa Mallea "Zazie u metrou", nastao po književnom predlošku Raymond Queneaua. Radi se o komediji s elementima fantastike s mnoštvom neobičnih likova u šašavim situacijama u pariškom Metrou. Posljednji naslov, "Lift za gubilište" (1958.), kriminalistički je klasik sa samoga početka Novog vala i Malleov redateljski prvijenac, a na rasporedu je u petak 20. rujna u 19.20 sati. Cijena ulaznice iznosi 10 kuna po projekciji.

'Rendez-vous' organiziraju Francuski institut u Hrvatskoj, Kino mreža i Hrvatski audiovizualni centar, uz stručnu podršku filmsko-obrazovnog programa 'Sedmi kontinent', a prikazuje se u više od dvadeset kina diljem Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum