"LOVE OF MAGDALENA"

Iva Kevra nagrađena na Best Shorts Film Competition

| Autor: Mladen Radić
Iva Kevra i Oscar Dylan Clancy u filmu "Love of Magdalena" (Foto: Promo)

Iva Kevra i Oscar Dylan Clancy u filmu "Love of Magdalena" (Foto: Promo)


Iva Kevra, glumica iz Pule poznata istarskoj publici po ulogama u Istarskom narodnom kazalištu i po ulozi Kriste u popularnoj seriji »Senke nad Balkanom«, za svoj film »Love of Magdalena« dobila je nagradu Award of Merit, odnosno nagradu zasluge u kategoriji Women Filmmakers u Kaliforniji na natjecanju najboljih kratkih filmova The Best Shorts Film Competition.

- Vrlo sam počašćena nagradom. Obično želimo istražiti nešto čega se bojimo sa sigurne daljine i ovo je bio moj put kroz svijet deluzija Magdalene, koji je uhodi, pri čemu je ona primorana da donese odluku, kaže Kevra koja je film režirala i napisala te tumači naslovnu ulogu. S njom u filmu glumi Oscar Dylan Clancy.

»Love of Magdalena« je dobio i Award of Excellence i nagradu za originalnu kompoziciju Đorđa Ivanovića. Film je psihološka drama-triler o Magdaleni, ženi izgubljenoj u paranoidnim deluzijama koje je tragično vode gubitku svog sina.

Iva Kevra (Foto: Roger Kenny Photography)Iva Kevra (Foto: Roger Kenny Photography)

Kevra je uzbuđena i najavljuje da se prijavljuje za odgovarajuće ovogodišnje festivale filma.

- Nadam se da će moj rad stići do svoje publike i da će ga publika smatrati vrijednim svoje estetske pažnje, kaže mlada Puljanka koja živi u Dublinu. Ovim nagradama, Kevra i Ivanović se pridružuju rangovima visokoprofilnih dobitnika međunarodnog natjecanja, koji među ostalima uključuju i dobitnika Oscara, film »Mr Hublot« Laurenta Witza kao i Douga Rolanda, kandidata za Oscar 2021. godine.

- Best Shorts nije nagrada koju je lako dobiti. Aplikacije su primljene širom svijeta od velikih kuća filma. Na nama je da postavimo standard vještine i kreativnosti, izjavio je Rick Prickett, predsjedavajući član natjecanja.

Kevra je rođena u Puli, diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, a publika je oduševljeno reagirala na njenu ulogu Kriste Avakumović u »Crnom suncu« iz 2017. Godinu dana kasnije sudjelovala je u regionalnoj TV emisiji ‘’Žigosani u reketu’’, ali svoj glas posudila je i Katari u u srpskoj sinkronizaciji filma »Avatar: The Last Airbender«.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater