Ministarstvo odobrilo sredstva

Novigradski CMIK dobiva opremu za projekcije filmova pod zvjezdanim nebom

| Autor: Zvonimir Guzić
Novigradsko ljetno kino

Novigradsko ljetno kino


Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske odobrilo je 40.000 eura za sufinanciranje nabave opreme za filmske projekcije u ljetnom kinu Centra za manifestacije i kulturu Novigrad.

Sredstva su odobrena putem javnog poziva Ministarstva za dodjelu financijskih sredstava za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture, na koji se CMIK javio i kandidirao se za projekt nabave opreme za filmske projekcije u ljetnom kinu koja se sastoji od prijenosnog digitalnog kino-projektora sa svom dodatnom opremom, te odgovarajućeg montažnog kino platna. Riječ je o vrlo skupoj opremi i zahtjevnoj investiciji koju CMIK ne bi mogao realizirati iz vlastitih sredstava.

CMIK je protekla dva ljeta, u nekoliko navrata iznajmljivao opremu za prikazivanje filmova u ljetnom kinu, no riječ je o relativno skupom najmu, a uz to i opremi koja ne omogućuje prikazivanje novih filmskih naslova s obzirom da ne podržava video format u kojem se oni distribuiraju i prikazuju.

Nova suvremena digitalna oprema to će u potpunosti omogućiti, pa će užitak gledanja filmova u ljetnom kinu biti jednak onome u dvorani CMIK-a, možda čak i bolji s obzirom na jedinstveni doživljaj filma pod zvjezdanim nebom.

»Vrijednost same investicije nešto je veća od sredstava odobrenih od strane Ministarstva, tako da će razliku osigurati CMIK iz vlastitih sredstava, odnosno uz pomoć osnivača, Grada Novigrada, a moguće i još ponekog sponzora, bude li potrebno.

Ovisno o dinamici isplate odobrenih sredstava, o raspoloživosti opreme na tržištu te rokovima isporuke, ovisit će i kada će ova vrijedna oprema stići na adresu CMIK-a. Nadamo se kako će to biti na vrijeme da se filmskim projekcijama najrecentnijih filmskih hitova pod zvjezdanim nebom, u ljetnom kinu CMIK-a, zajedno radujemo već ovoga ljeta!«, izvijestio nas je ravnatelj CMIK-a Kristijan Nemet.     

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater