U novigradu

Danas 51. izdanje Festivala dječje pjesme "Voci Nostre"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Voci Nostre (foto: Arhiva)

Voci Nostre (foto: Arhiva)


U nedjelju u 17 sati u Centru za manifestacije i kulturu (CMIK) u Novigradu održat će 51. izdanje Festivala dječje pjesme "Voci Nostre". Za nagradu će se natjecati 13 pjesama u izvedbi malih pjevača (minicantanti) iz zajednica Talijana iz Galižane, Materade, Rovinja, Umaga, Novigrada, Bala, Vodnjana, Lovrečice - Babići, Kopra, Vižinade, Baderne, Pule i Labina.

Festival je organiziran zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije, Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Istarske županije a program će voditi Letizia Sironić i Sara Calcina, uz pratnju Rosanne Bubole.

Iskusni peteročlani žiri zadužen za ocjenjivanje pjesama dodijelit će Nagradu "Vlado Benussi" za najbolju pjesmu u cjelini, Nagradu za najbolji tekst, Nagradu za najbolju glazbu i Nagradu za najbolji aranžman. Pjesme u natjecanju ocjenjivat će i žiri "Simpatia", sastavljen od djece iz zajednica Talijana koje sudjeluju na Festivalu, koji će dodijeliti istoimenu nagradu. Za natjecateljske pjesme glasat će i publika na Facebook stranicama Festivala. Glasanje će se otvoriti na kraju festivala i trajat će do 18. prosinca u 12 sati. Pjesmi s najvećim brojem glasova dodijelit će se Nagrada publike.

Za snimanje, produkciju i završnu obradu pjesama sa zborom u studiju, zaslužan je Lari Šain iz Studija Triban, dok je priprema dječjeg zbora iz Zajednice Talijana Brtonigla povjerena Dionei Sirotić. Gost večeri bit će Klaun Marek.

Festival će biti dostupan putem live streaminga na Facebook stranici "Voci Nostre".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum