u Pulskoj filmskoj tvornici

Hibridni filmski projekt "Radovi u tijeku"

| Autor: Glas Istre
(Foto: Pulska filmska tvornica)

(Foto: Pulska filmska tvornica)


Ovog četvrtka, 29. veljače, u 20 sati u Pulskoj filmskoj tvornici u sklopu Filmskog kluba mladih projekcija je nagrađivanog hibridnog dokumentarnog filma "Radovi u tijeku" koji je redatelj José Luis Guerín realizirao sa studentima diplomskog studija kreativnog dokumentarnog filma na Sveučilištu Pompeu Fabra. Pomičujući granice dokumentarnog i igranog filma, Guerín i njegova ekipa tijekom godine i pol pratili su izgradnju zgrade u povijesnoj radničkoj četvrti Raval u Barceloni.

Film se manje usredotočuje na praktične aspekte izgradnje zgrade nego na utjecaj koji projekt ima na one koji žive u susjedstvu: starog mornara koji traži sobu u kvartu, par tinejdžera koji živi u obližnjoj zgradi, migranta koji traži posao za sebe i svog sina, marokanske radnike s gradilišta i djevojke iz kvarta… Smrt mačke lutalice i otkriće masovne grobnice povod su za razgovor o postojanju Boga, ali i pitanjima klasne svijesti.

Prije projekcije film će najaviti, a poslije projekcije će s publikom film analizirati mladi filmski autor i kinoklubaš Masimo Paris.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini