jutros

FOTO & VIDEO / Dvadesetak brodica izgorjelo u katastrofalnom požaru u medulinskoj luci

| Autor: Petra Stefanović, Tea Tidić


Najmanje 20 brodica izgorjelo je sinoć u katastrofalnom požaru koji je izbio u medulinskoj marini. Kako saznajemo iz Policijske uprave istarske, dojavu o požaru zaprimili su u 3.55 sati, a na mjestu događaja su vatrogasci, djelatnici policije kao i kapetanije.

Policija je ogradila prostor marine koji je zahvatio požar, a na terenu smo oko 8 sati zatekli više vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Pula, s tri vozila. Također, na Vižuli je bilo i sedam vatrogasaca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Medulin, s četiri vozila. Kako saznajemo od vatrogasaca, požar je stavljen pod kontrolu oko 7 sati.

U medulinskoj marini okupili su se brojni građani, a načelnik Medulina Ivan Kirac bio je na mjestu događaja već rano jutros.

Kako saznajemo od građana, vatrogasci su sinoć premještali dio brodica ne bi li spriječili da i njih zahvati vatrena stihija. Mještani okupljeni na medulinskoj Rivi u šoku su komentirali razmjere ovog velikog požara, pitali su se što je moglo biti uzrok te čije su sve brodice nastradale, a neki su se prisjetili da je slična situacija dogodila se u medulinskoj marini i 2021. godine, kad je u medulinskoj lučici izgorjelo više brodica.

Vlasnici preostalih brodica koje nije zahvatio požar jutros su premještali svoja plovila, jer kažu da su čuli da će medulinska marina biti zatvorena naredna dva dana zbog sanacije štete.

Medijima se obratio i direktor Lučke uprave Pula Dalibor Brnos, koji je rekao da je područje na kojem je izbio požar pod nadzorom, tako da će na snimkama s nadzornih kamera vidjeti što se točno dogodilo. Lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc rekla je da onečišćenja ima, te da se iz predostrožnosti stavljaju gumene brane, a na mjesto događaja je pozvan i eko brod.

- Ovo je velika tragedija, stigao sam ovdje oko 4.25 sati, vatrogasci su već bili na terenu i gasili, rekao je medulinski načelnik Ivan Kirac.

- Ono najvažnije je da zasad nema dojava da je netko u događaju ozlijeđen. Požar je pod nadzorom, stanje se normalizira a čim sigurnosni uvjeti policijski službenici i inspektor za zaštitu od požara pristupit će očevidu, rekla je glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač

Među okupljenima na medulinskoj rivi bilo je i vlasnika stradalih brodica, a jedan je komentirao da je kupio plovilo prije svega nekoliko godina. Drugi pak kaže da je čovjeku izgorio brod koji koristi tijekom sezone za prijevoz turista.

O svemu se putem Facebooka oglasio pulski novinar i ronioc Mladen Kolenko.

“Jutros oko 5 sati probudila me eksplozija. Prvo sam pomislio da nije nešto puklo kod mene, no ni par minuta kasnije čula se i druga eksplozija, ali manjeg intenziteta. Onako bunovan digao sam se iz kreveta i s balkona vidio crni gusti dim, koji se protezao od ulaza u autokamp Medulin sve do Premanture, Pomera i dalje. Po svemu sudeći ili je eksplodirala neka plinska boca ili rezervoar na nekoj brodici u blizini. Premda se nisu čule sirene, vidjelo se da su vatrogasci na terenu u obuzdavanju vatre.

Gdje, što i zašto je eksplodiralo i zapalilo se kad autokampa Medulin i lučice zasad se još ne zna. No, profesionalni vatrogasci još gase, a više ću saznati kasnije”, kaže Kolenko.

USKORO OPŠIRNIJE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of