TREKING

Nakon četiri odgode konačno održana Brtonigla Adventure Trek: SANDRO LJUBIČIĆ I DUBRAVKA OREŠKOVIĆ NAJBRŽI NA NAJDUŽOJ UTRCI

Na rasporedu su dakle bile tri kategorije: Fun&Run u dužini od 10 kilometara, Challenger od 24 kilometara i Ultra od 36 kilometara u kojima se natjecalo ukupno 150 natjecatelja

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Start dugo očekivane utrke

Start dugo očekivane utrke


Nakon što je uslijed epidemiološke situacije čak četiri puta ove godine odgađano 11. izdanje Brtonigla Adventure Treka, utrka je konačno i održana prošle subote. Start svih triju kategorija, Fuin&Run, Challenger i Ultra, bio je u poslijepodnevnim satima kako bi se izbjegle najveće vrućine koje su se intenzivirale proteklih dana.

Utrčali u - nedjelju

Na rasporedu su dakle bile tri kategorije: Fun&Run u dužini od 10 kilometara, Challenger od 24 kilometara i Ultra od 36 kilometara u kojima se natjecalo ukupno 150 natjecatelja. S obzirom na start u poslijepodnevnim satima posljednji iz najduže Ultra kategorije u cilj su stigli u sitne sate drugog dana.

A unatoč nastojanjima organizatora da trkačima olakša trčanje po vrućini, to se ipak nije moglo izbjeći te je, po riječima sudionika, bilo izuzetno teško, sparno i toplo vrijeme koje mnogim trkačima nije odgovaralo. Organizator je pak zamolio sve natjecatelje da sa sobom nose vlastitu čašu ili bocu kako bi si mogli sami natočiti vodu na startu, odnosno cilju te da si sami uzmu dovoljnu količinu vode i hrane s obzirom da nema okrjepnih stanica u skladu s epidemiološkim preporukama. Stoga su poneki trkači osjetili i taj nedostatak vode na stazi.

Kako bilo, veliki broj ih je uspješno završio ovu dugo očekivanu utrku koja je napokon "razbila" mjesece neizvjesnosti i odgađanja svih sportskih manifestacija.

U muškoj kategoriji Fun&Run prvo mjesto zauzeo je Matija Lisec (SRK Running Fox Croatia) ušavši u cilj u vremenu 40:32 minute. Odmah iza njega plasirao se njegov klupski kolega Ivan Diklić s vremenom 40:46, dok je treći bio Goran Poropat s vremenom 53:47. U kategoriji žena prva je bila Valentina Šćur s vremenom 54:16 minuta, druga Ketrin Velić s vremenom 59:41, a treća Dijana Volkmer Krajina s vremenom 1:01:10.

Rezultati

U muškoj Challenger kategoriji najbrži je bio Dražen Gadžić (OK Kapela) s vremenom 2:55:05, a iza njega su se plasirali Ervin Radulović (2:55:11) i Aleksandar Kilibarda (SRK Puls) s vremenom 3:12:14. U ženskoj kategoriji Challenger najbrža je bila Gorana Težak (BK Buzet) s vremenom 3:39:56, a iza nje u cilj su stigle Zorana Težak (3:40:05) i Petra Rimanić (3:44:22).

U najtežoj i najdužoj Ultra kategoriji među natjecateljima najbrži je bio Sandro Ljubičić (SRK Puls) koji je u cilj ušao nakon pet i pol sati, točnije u vremenu 5:29:21, dok su odmah nakon Ljubičića u cilj ušli Jakov Šuran (5:29:28) i Borko Zugan (SRK Rika - 5:29:36). Među "ultrašicama" najbrža je bila Dubravka Orešković iz AK Sljeme s vremenom 7:06:26, dok je druga bila Tamara Ravnak ŠD Maksim iz Slovenije koja je na cilj došla nakon 8 sati i 19 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater