PRVO IZDANJE

Memorijalna utrka "Milan Miki Vitasović": SLAVILI PETAR BRATULIĆ I LUCIJA VIŠKOVIĆ

| Autor: Roberto CAR
Pobjednici prvog Memorijala (Snimio Danilo Memedović)

Pobjednici prvog Memorijala (Snimio Danilo Memedović)


Danas je, točno na petu obljetnicu smrti legendarnog atletičara i trenera Milana Mikija Vitasovića, na stadionu na Verudi i Lungomareu održana memorijalna utrka u spomen na njega.

Čast da prvi pobijede, u konkurenciji 40 natjecatelja, pripala je Supetarcu Petru Bratuliću koji trči za zagrebački Agram u muškoj te Luciji Višković iz pulske Istre u ženskoj konkurenciji.

Bratulić je najbrže, za 13:29.23 minuta, istrčao dionicu od 4.200 metara koja je natjecatelje nakon 500 metara na stadionu na Verudi vodila na Lungomare, da bi se potom zadnjih 300 metara ponovno trčalo na stadionu. Drugi je ciljem prošao Tin Sošić (15:41.60), a treći Toni Božac (15:41.80).

U ženskoj konkurenciji iza Višković koja je slavila u vremenu 17:45.03 minuta, u cilj je ušla Andrea Stojšić (Istra) u vremenu 18:59.12 minuta, dok je treća bila Lara Tomić (19:21.34). Naravno, baš kao i ovi najbrži, i velika većina natjecatelja godinama je trenirala upravo pod paskom nezaboravnog Milana Vitasovića. Uz njih na Verudi je bila i familija Milana Vitasovića kao i brojni bivši i aktualni atletski djelatnici.

Na koncu je Petar Bratulić dobio dva pehara; jedan u trajno vlasništvo i drugi prijelazni, dok je Lucija Višković dobila buket cvijeća za ovu utrku koju su zajednički organizirali DSR Uljanik Maraton i AK Istra uz potporu Sportske zajednice Grada Pule te neizostavan doprinos Zbora atletskih sudaca Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini