ATLETIKA

AK Medulin dobio prve reprezentativce u povijesti: MATEO BAKŠA I NATALI TOPIĆ POZVANI U KADETSKU REPREZENTACIJU

| Autor: Roberto CAR
Mateo Bakša

Mateo Bakša


Atletski klub Medulin, koji je osnovan 2010. godine, ovih je dana dobio prve reprezentativce. Nakon uspješnih nastupa na nedavnom kadetskom kupu u Varaždinu, Mateo Bakša i Natali Topić su drugim mjestom u kladivu, odnosno trećim mjestom u hodanju, izborili nastup u kadetskoj reprezentaciji.

- To su prvi reprezentativci u povijesti našeg kluba, s ponosom je izjavio trener Ivan Radešić, koji vodi bacače i hodače u ovom najmlađem istarskom klubu. - Mateo i Natali će u nedjelju u dresu Hrvatske nastupiti na kadetskom dvoboju sa Slovenijom u Čakovcu. Trebao je to biti peteromeč, ali su ostale reprezentacije odustale od nastupa zbog pandemije. Ovo je velika stvar za naš klub, posebno jer smo bacačku grupu formirali prije tri godine.

Mateo Bakša jedan je od desetak bacača Medulina koji zasad na stadionu na Verudi može trenirati samo kuglu, dok koplje, kladivo i disk trenira u Medulinu, kad je to moguće.

- Atletiku treniram već šest godina, a u početku sam skakao u dalj i u vis, da bih se potom prebacio na bacačke discipline, rekao je Mateo Bakša, učenik 1. razreda srednje škole (HTT), rođen 2006. godine. - Ovo u Varaždinu mi je bilo prvo natjecanje u bacanju kladiva, tako da nisam očekivao drugo mjesto, iako sam zadovoljan duljinom od 31 metra. U Čakovec idem s ciljem da popravim osobni rekord. Ipak, omiljena mi je disciplina koplje i u toj sam disciplini osvojio broncu na prvenstvu Hrvatske.

Natali Topić ima već dvije medalje s prvenstva Hrvatske u hodanju, srebro i broncu. A da se to ne osvaja lako, potvrdio je i trener Radešić.

- Nekad je u Hrvatskoj bilo malo hodača, no na proteklom prvenstvu Hrvatske na stazi nastupilo ih je čak 19, a naše su natjecateljice bile treća, sedma i osma. Ove će godine hodači imati dva prvenstva jer ćemo 2. listopada nastupiti i na cestovnom prvenstvu, rekao je trener.

Natali Topić, godinu je dana mlađa od Bakše i učenica je 8. razreda pulske Osnovne škole Vidikovac.

- Atletiku treniram dvije godine i u početku sam trčala, a potom sam prešla na hodanje. Trener je pitao tko bi probao hodati i ja sam se javila. Počela sam trenirati i ubrzo krenula s natjecanjima. Nisam očekivala poziv u reprezentaciju, to je bilo ugodno iznenađenje. Na 3 kilometra idem ispod 17 i pol minuta, a cilj mi je u budućnosti spustiti se ispod 16 minuta, rekla je Natali Topić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater