Mikela Ristoski peta u skoku u dalj

Pulska paraolimpijka na Svjetskom prvenstvu u Parizu skočila do 5,40 metra

| Autor: Roberto Car
Mikela Ristoski (Snimio Peter Cziborra/Reuters)

Mikela Ristoski (Snimio Peter Cziborra/Reuters)


Pulska paraolimpijka Mikela Ristoski nije uspjela osvojiti medalju u skoku u dalj kategorije T20 na Svjetskom prvenstvu u paraatletici u Parizu. S najboljim skokom od 5,40 metra osvojila je peto mjesto u konkurenciji čak 16 skakačica, koliko ih je nastupilo jučer na stadionu Charlety, pretposljednjeg dana natjecanja.

Za Brazilkom Barbosom koja je osvojila broncu zaostala je 9 cm. Time je članica AKOSI Medulina prekinula impresiva niz osvajanja medalja na paraolimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima.

Mikela je natjecanje otvorila skokom od 5,22 metra, što je tada bilo dovoljno za četvrto mjesto. U drugom skoku je išla 5,40 metara ostavši i dalje na četvrtom mjestu jer je Japanka Sakai skočila 5,44. U trećem skoku je prestupila, u četvrtom skočila 5,18 i u tom je trenutku bila peta, u petom 5,23, a u šestom pokušaju 5,22 metra.

Već prva serija nagovjestila je da će se u Parizu borba za najsjajnije medalje voditi na velikim daljinama, dobrano iznad 5,50 metara. Svjetska rekorderka Poljakinja Karolina Kucharczyk skočila je odmah 5,86, a Brazilka Zileide Cassiano Da Silva je odgovorila s 5,72 metra.

Bilo je jasno da se Mikela i ostatak društva može boriti samo za brončanu medalju. Na koncu je svjetsko zlato osvojila Kucharczyk sa skokom od 6,08 metara, srebro Cassiano Da Silva s preskočenih 5,97 metara, a broncu Brazilka Jardenia Felix Barbosa s 5,49 metra.. Četvrta je bila Japanka Sonomi Sakai s 5,44, peta Ristoski s 5,40, šesta Turkinja Esra Bayrak s 5,39 metra, a sedma Turkinja Damla Altin s 5,38 metra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini