SUDJELOVALO VIŠE OD 2.300 TRKAČA

Ultra trail utrka Istria 100: Svjetski rekorder opravdao titulu najboljeg, Pavle Kruljac iznenadio ostale favorite

| Autor: Goran ROJNIĆ
(Snimio Marko Kadija)

(Snimio Marko Kadija)


Amerikanac Jim Walmsley, trostruki pobjednik utrke Western States i rekorder staze na 100 milja, pobjednik je glavne utrke Istria 100 by UTMB, prve ovosezonske europske utrke Svjetske serije UTMB (Ultra-Trail du Mont-Blanc).

Amerikanac je 100 milja, odnosno 168,6 kilometara u konkurenciji 340 trkača, prošao u vremenu 17:40.34 sati, ostavivši za više od sat drugoplasiranog Francuza Arthura Joyeuxa Bouillona te najveće iznenađenje glavne utrke, trećeplasiranog hrvatskog trkača Pavle Kruljca, koji je za pobjednikom zaostao oko sat i pol, ali je zato iznenadio mnoge favorite u utrci te se, zajedno s prvoplasiranim dvojcem, i izborio direktan ulaz na UTMB World Series Finale, koji se održava u kolovozu na tromeđi Francuske, Italije i Švicarske.

Jim WalmsleyJim Walmsley

U Istru je ovog produženog vikenda stiglo više od 2.300 međunarodnih trail trkača na nekadašnju utrku "100 milja Istre", koja je ove godine proslavila jubilej, desetu godišnjicu održavanja utrke. Utrka je pokrenuta 2013. godine sa samo 237 natjecatelja, a sada se razvila u utrku s više od 2.300 natjecatelja iz cijelog svijeta i pripada elitnoj skupini World Series Ultra-Trail du Mont-Blanc utrka.

U utrci na 110 kilometara, u konkurenciji 449 trkača, slavio je favorit, Francuz Theo Le Boudec, koji je istarsku stazu prošao za 9:55.43 sati, dvije i pol minute brže od drugoplasiranog Portugalca Helija Fumoa, odnosno 12,5 minuta ispred trećeplasiranog Slovaka Martina Halasza.

Istria 100 by UTMB (Snimio Marko Kadija)Istria 100 by UTMB (Snimio Marko Kadija)

U utrci na 50 milja, odnosno 69,2 kilometra u konkurenciji 582 trkača, pobjeda je podijeljena između Norvežanina Stiana Angermunda i Poljaka Andrzeja Witeka, koji su istarsku stazu prošli za 5:19.31 sat, ispred trećeplasiranog Britanca Andrewa Daviesa, koji je zaostao za njima više od 18 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum