ATLETIKA

U pulskom atletskom klubu ostvarili su sjajne rezultate trenirajući u nemogućim uvjetima. "Što te ne slomi, to te ojača"

| Autor: Roberto CAR
Trenerica Jasna Bolić Pavičić sa svojim trkačima

Trenerica Jasna Bolić Pavičić sa svojim trkačima


Bila je ovo dvoranska sezona u kojoj atletičari i atletičarke pulske Istre nisu znali što očekivati. Razlog je jasan, atletska staza stadiona na Verudi se obnavljala, a atletske dvorane u Puli, kao niti u cijeloj Istri, nema. Zahtijevalo je to od uprave kluba, prvenstveno od trenera predvođenih Jasnom Bolić Pavičić i Sinišom Ivankovićem, da se snalaze na sve moguće načine.

TRENERI MAĐIONIČARI - Jasna Bolić Pavičić i Siniša IvankovićTRENERI MAĐIONIČARI - Jasna Bolić Pavičić i Siniša Ivanković

U takvim uvjetima izvukli su maksimum, dvoranska državna prvenstva pulski je klub zaključio bogatiji za čak pet medalja. Dvije je, uobičajeno, osvojio Alen Melon, a još tri su dodali pulski "klinci". Ivan Jugovac opet je dvostruki državni prvak u sprintu (na 60 i 200m), a Luka Kljajić je osvojio broncu na 3.000 metara.

Pomoć stigla sa svih strana

- Bilo je zaista jako teško pripremati se za nastupe u dvoranskom dijelu sezone. U više smo navrata sumnjali da ćemo je odraditi, ali na koncu smo izvukli maksimum.

Trener Siniša Ivanković i ja smo uspjeli naše natjecatelje dobro pripremiti za dvoranski dio sezone, prisjeća se glavna trenerica Istre Jasna Bolić Pavičić dana punih neizvjesnosti. - Dodijeljen nam je teren na Valkanama, ali tamo su nemogući uvjeti za nas.

Nismo mogli odraditi brzinu, dionice i sve ono što je potrebno, tako da smo se morali snaći na druge načine. Trener Ivanković je otišao sa svojom grupom na šljunak u Medulin, a meni su izašli u susret iz NK Šišan i ja sam sa svojom grupom putovala tamo. Omogućili su nam reflektor, teren, neke pristoje uvjete, ali puno bolje od onih na Valkanama.

DVOSTRUKI PRVAK HRVATSKE - Ivan JugovacDVOSTRUKI PRVAK HRVATSKE - Ivan Jugovac

Tako da bih se htjela zahvaliti NK Šišanu, nisu nam ništa naplatili, a sve treninge sam i s grupom i s prednatjecateljima odradila tamo. Utorkom i subotom smo radili u Šijani. Zahvala bih se i Medulinu jer su Siniši Ivankoviću tamo izašli u susret i također su mu sve omogućili. Također su nam izašli u susret i u Banjolama.

Oni uz umjetnu travu imaju jedan komad tartana i tamo smo išli da Ivan Jugovac odradi koji trening, čisto da osjeti sprinterice. Njima je bilo žao što nemamo uvjeta za rad pa su nam pomogli. Otišli smo tamo na par treninga pa i njima zahvaljujemo.

Tijekom dvoranskih prvenstva Istra je nastupala izvan konkurencije s mlađim kategorijama kako bi "osjetili" dvoranu.

- Trener Ivanković je išao četiri dana na pripreme u dvoranu da djeca osjete tartan, a čak smo par treninga odradili i u Poreču. Hvala i njima, izašli su nam u susret i dali sve što nam je bilo potrebno. Snalazili smo se, išli svuda, ali smo se i naputovali. Stoga se zahvaljujem i roditeljima na podršci. Posebno onima koji su morali voziti djecu u Šišan, dodala je trenerica Istre.

BRONČANI NA 3 KM - Luka KljajićBRONČANI NA 3 KM - Luka Kljajić

U Istri su na kraju svima zahvalili ostvarenim rezultatima.

- Da, nakon sumnji hoćemo li se uopće pripremiti za dvoranu, na koncu je ispalo super. Ivan Jugovac je fenomenalno odradio dvoransku sezonu.

Očekivali smo medalju i od Kljajića, ali on nikako nije mogao "pogoditi" utrku, sve dok nije istrčao ispod 10 minuta. Kad je istrčao "trojku" ispod deset minuta rekli smo mu "Sad je to - to. To je tvoja godina, imaš medaljicu, bori se". I uspio je, opravdao je povjerenje, borio se i uzeo medalju, svaka mu čast.

Mate Jakov Frančula je također odradio dobru sezonu. Imao je uspona i padova, na svom je državnom malo kiksao, mislim da je to bilo zbog "tremice" jer si je postavio prevelika očekivanja. Onda je otišao na seniorsko i odradio super posao. Trka je bila savršena, istrčao je 1:54.23, svoj novi osobni rekord na 800 metara i mislim da će na otvorenom to biti jako, jako dobro.

Samo boška trenerice

Šlag na torti bio je novi dvostruki naslov Ivana Jugovca.

- Trčao je 23.61 na 200 metara, što mu je osobni rekord, te 7.40 sekundi na 60 metara, što mu je isto osobni. Bez obzira na uvjete, skinuo je oba osobna. I na kraju je samo rekao: "Samo boška trenerica, samo boška. Šišan je zakon".

Uspjeli smo i bio je presretan, ja sam ga pripremala i cijelo vrijeme mu govorila: "možeš, ali ako ne bude neki bijesan rezultat, nemoj biti razočaran". On si je visoko podigao letvicu jer je želio biti prvi. Rekla sam mu "pogledaj kakve smo uvjete za rad imali, budi realan. Ako budeš drugi ili treći, nije to loše". No, to nije došlo do njega. On bi rekao "da, da, ali ja ću po svome".

Nakon dvoranske sezone ide opuštanje, ali i novi nastupi.

- Sad ćemo odraditi kroseve. U Labinu prvi, a poslije je prvenstvo Hrvatske u Medulinu. No, kako su moji natjecatelji polako krenuli na odmor nakon dvoranske sezone, ići ćemo bez presinga na kroseve. To će nam biti kao trening i druženje.

U Labin ide cijeli klub, sve trenerice će ići i s najmlađima i to će nam biti kao zajednička fešta, tako da se veselim tome. Medulin je blizu, moći će i roditelji doći pogledati djecu. Napravit ćemo što više ekipa jer je to ekipni kros. Nakon toga ćemo se spremiti za ljetnu sezonu.

Sad imamo stazu, imamo bolje uvjete, dobili smo blokove i desetak crvenih prepona koje su prilagođene raznim skupinama jer su pomične po visini. Nadam se da ćemo kroz neko vrijeme dobiti i novi vis jer smatram da su atletičari to zaslužili. Da se uloži nakon toliko godina. Uostalom, imamo i višegodišnjeg prvaka države Alena Melona koji ja zaslužio da napokon skače na novom visu u Puli.

Tolike je godine prvak, svaka mu čast. Potom, iako sprinteri nisu osvajali medalje, jako su lijepo radili i spuštali su svoje osobne. Majda Kajtez je trčala ispod 8 sekundi na 60 metara, 7.96. Postupno je spuštala rekord iz natjecanja u natjecanje, dodala je Jasna Bolić Pavičić.

Potom se osvrnula na novu atletsku stazu.

- Zadovoljni smo, stvarno. Lijep su posao napravili, za razliku od prošle staze koja je imala rupa, a radili su se i valovi kad bi atletičari trčali po njoj. Prezadovoljni smo, djeca se više ne žale na bolove, na pokosnice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum