dva Istrijana

Mario Bratulić dopredsjednik Hrvatskog atletskog saveza, a Puležan Elvis Peršić novi član IO-a

| Autor: Marcello ROSANDA
Elvis Peršić (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Elvis Peršić (snimio Milivoj MIJOŠEK)


U četverogodišnjem sazivu novog vodstva hrvatske atletike biti će i dva Istrijana. Ponovno je izabran već dugogodišnji član Mario Bratulić iz Sv. Petra u šumi kao dopredsjednik Hrvatskog atletskog saveza, a svakako je iznenađenje novi član izvršnog odbora Puležan Elvis Peršić, trenutno prvi čovjek istarske atletike i predsjednik Atletskog saveza Istre.

Naime, 5. studenog je u hotelu Internacional održana izborna skupština Hrvatskog atletskog saveza na kojoj je izabrano novo/staro vodstvo na čelu s predsjednikom Ivanom Veštićem. Najveće promjene dogodile su se u izvršnom odboru koji je znatno pojačan mladim i perspektivnim sportskim djelatnicima. Ovaj je izbor svakako dobitak za Pulu, jer imati sportske djelatnike na pozicijama u nacionalnim savezima, posebno u jakim sportskim granama kao što je atletika, koje broje veliki broj sportaša, rekreativaca i što je najbitnije veliki broj mladih i djece, nije mala stvar.

Valja naglasiti, a obzirom da je u tijeku i obnova tartana na pulskom atletskom stadionu SRC Veruda, i već najavljeno domaćinstvo Svjetskog atletskog prvenstva u krosu 2024. godine Medulinu, atletika u Puli i Istri ovime svakako dobiva svojevrsno pojačanje za stolom gdje se donose odluke. Pokazatelj je to očito ozbiljnog rada županijskog saveza koji je prepoznat i na državnom nivou.

- Ovo mi je svakako velika čast i zahvaljujem se ovim putem na povjerenju koje su mi iskazali vodeći ljudi hrvatske atletike. To je samo pokazatelj koliko i kako mi u Istri radimo i živimo atletiku. Očekujem da ćemo kroz prave projekte doprinijeti poboljšanju prije svega infrastrukture, a već se radi nova staza u Puli, te opremanju atletskih sredina u Istri, pa svakako i poboljšanju uvjeta treniranja atletike u Puli i Istri, izjavio nam je Peršić.

- Atletski savez Istre, koji vodim kroz puno svojih aktivnosti u suradnji s atletskim klubovima kao našim članovima, potaknuo je mnoge projekte i manifestacije. Radimo kampove za djecu, razna natjecanja, sufinanciramo školovanje mladih trenera, društveno smo odgovorni i promoviramo zdrav život uz trčanje, i to je bio ključan kriterij za moj izbor - rad i rezultati, zaključio je Peršić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum