UČINKOVITE DIJETE

Citrusi, kupus ili jaja: Postoji li čarobna namirnica za skidanje kilograma?

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixeles)

Ilustracija (Pixeles)


Proljeće je poznato i kao doba godine kada se većina nas odlučuje živjeti zdravije i više se kretati kako bi naša linija zablistala do ljeta. Ako niste od onih koji će o tome razmišljati nekoliko dana pred odlazak na plažu, dobrodošli!, piše Mamin kutak.

Većina nas upoznata je s osnovnim pravilima zdravog i fit života, a to je zdrava i uravnotežena prehrana, fizička aktivnost i unos dovoljne količine tekućine. Kada ste u procesu skidanja kilograma, unos vode i fizička aktivnost dodatno dobivaju na važnosti jer pomažu da se suzbije osjećaj gladi, dok istovremeno omogućavaju brže postizanje željene kilaže.

Kod skidanja kilograma idealna je kombinacija za zajamčen uspjeh smanjivanje kalorijskog unosa, uz istovremeno povećanje potrošnje kalorija. Ovisno o broju kilograma koji želite izgubiti, ali i vlastitim prehrambenim navikama, donosimo vam neke od potencijalnih izbora dijete kako biste krenuli u proces ostvarenja svojih snova!

Citrus dijeta

Citrus dijeta traje svega 15 dana i u tom periodu od jednog ciklusa jamči gubitak oko 7 kilograma. Dodatna prednost ove nimalo lake dijete jest povećan unos vitamina i minerala, te posljedično i detoksikacija organizma. Kako se većina jelovnika bazira na citrusima, imat ćete dovoljno energije i lakše prebroditi periode gladi, no iz istog razloga ova se dijeta ne preporučuje osobama koje imaju problema sa želucem, visokim krvnim tlakom i dijabetesom.

Kao i u svim ostalim dijetama i dok ste na ovoj dijeti, morat ćete se odreći alkohola, dok se preporučuje što više vode uz preporučena tri obroka dnevno. Iako se rezultati vide vrlo brzo, ne zaboravite da će biti potrebna samodisciplina i oprez kako se brzo izgubljeni kilogrami ne bi vratili jednakom brzinom.

Kupus dijeta

Kupus dijeta obećava gubitak od čak 4 kilograma u svega 7 dana. Zvuči odlično? Dodatni plus ove dijete svakako je jednostavnost provođenja, a uz to je i glavna namirnica bogata vitaminom C koji će vam dodatno dati energije. Osnova jelovnika je juha od kupusa koja se konzumira svaki dan. Osim kupusa, u juhu se dodaje i mrkvu, luk, papriku, češnjak, rajčice, celer, gljive i začini.

Kupus juhu dozvoljeno je konzumirati u neograničenim količinama svaki dan, dok se ostatak jelovnika razlikuje od dana do dana, pa će tako određene dane biti dozvoljeno uz juhu konzumirati voće, povrće, meso, ribu ili integralnu rižu. Na alkohol, kruh i slatkiše ćete morati zaboraviti ovih 7 dana. Nakon jednog ciklusa ove dijete potrebno je napraviti pauzu od dva tjedna prije ponavljanja.

Dijeta s jajima

Ako ste ljubitelj jaja, dijeta s jajima je svakako vaš idealan izbor jer upravo ova glavna namirnica se ponavlja u jelovniku iz dana u dan. Ako ne podnosite jaja ili imate problema sa žuči, ovo svakako nije dijeta za vas. Tijekom 15 dana ove dijete, koliko traje jedan ciklus, može se izgubiti do 15 kilograma.

Dijeta s jajima se provodi u 3 faze po 5 dana, dok je između svake faze potrebno napraviti pauzu od 2 dana. Važno je i u pauzama paziti na prehranu i umjereno jesti laganu hranu. Kako biste tijelu pomogli u mršavljenju i da se oslobodi nakupljenih toksina vrlo je važno konzumirati što više vode. Biljni čajevi su dozvoljeni u umjerenim količinama, baš kao i kod svake druge dijete. Uz jaja na jelovniku će se naći piletina, riba, povrće, naranče i svježi sir. Ugljikohidrate je potrebno izbjegavati, kako iz žitarica, tako i iz povrća koje ih sadrže.

Koja dijeta se vama pokazala najučinkovitija?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini