LONDON

Satirički lutkarski show 'Spitting Image' od jeseni ponovno na tv ekranima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dvadeset i tri godine od posljednjeg prikazivanja, satirički lutkarski show 'Spitting Image' vraća se najesen na male ekrane. 

Osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća na meti autora showa bili su kraljica Elizabeta II., tadašnja britanska premijerka Margaret Thatcher i američki predsjednik Ronald Reagan, a u novim epizodama komedije karikirat će se nova generacija javnih ličnosti, poput Donalda Trumpa, Vladimira Putina, princa Harryja i Meghan Markle. 

Originalna serija, prikazivana od 1984. do 1996. godine na satiričan je način prikazala kraljicu Elizabetu kao sredovječnu domaćicu, njezina sina, princa Charlesa kao žrtvu rasta ušiju, a tadašnju premijerku Margaret Thatcher kao tiranku koja članove svojeg kabineta naziva 'biljkama'. 

Show je redovito privlačio čak 15 milijuna gledatelja te je bio nominiran za devet televizijskih nagrada BAFTA (osvojene dvije) i nagrađen je Emmyjima.

Na udaru satire u novome će se serijalu naći lutke s likom premijera Borisa Johnsona i njegova savjetnika Dominica Cummmingsa, potom Marka Zuckerberga, Elona Muska i brojnih drugih. 

Informacije o vremenskim prilikama gledateljima će čitati klimatska aktivistica Greta Thunberg. 

"Novi 'Spitting Imate' bit će globalan, no kroz jedinstveno britansko oko. Bit će besramniji, drskiji i lascivniji od prethodnog izdanja", rekao je novinarima Roger Law, suautor originalne serije. 

Kad je riječ o Trumpu, Law je kazao da je on satira sam po sebi, a da lutke u satiričkom prikazu mogu ići mnogo dalje od glumaca.

"Sada je pravi trenutak, lutke su spremne, ljudi su progovorili", kazao je Law, ismijavajući nedavnu Johnsonovu predizbornu retoriku u čijem je fokusu bilo obećanje o završetku brexita. 

"Poruka za katastrofičare i mračnjake je ta da ćemo ove jeseni završiti BritBox", poručio je Law, misleći pritom na multimedijsku mrežu BritBox, koju su stvorili BBC i ITC. Mjesečna pretplata za tu mrežu iznosi 5,99 funta. 

Pošto je show završio 1996. godine neke od najčešćih meta satire priznale su da su uživale prateći svoju sliku i priliku. 

Konzervativna političarka Edwina Currie, predstavljana kao vještica, kazala je da je pojavljivanje u emisiji bilo stvar statusa te da misli kako je njezin lik dobro pogođen. Dodala je da ga je zavoljela. 

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini