ARENA HOSPITALITY GRUPA

OTVARANJE LUKSUZNOG HOTELA NA VERUDELI PLANIRA OTVORITI OVOGA LJETA Kraljević: Plaža hotela Brioni uvijek će ostati otvorena za sve kupače

Hotel Brioni, uz sobe i apartmane koji će većinom imati prekrasan pogled na otočje Brijuni, po čemu je hotel i dobio ime, imat će kompletno obnovljene i konferencijske sale, zatvoreni bazen, wellness centar sa saunama, fitness centar te vanjski bazen sa sunčalištem, restorane i barove, kaže Manuela Kraljević, članica Uprave AHG-a

| Autor: Duška PALIBRK


Na Verudeli se nastavlja obnova hotela Brioni, u što je Arena Hospitality Grupa krenula početkom prošle godine, a do kraja ove velike rekonstrukcije u Upravi pulske turističke kompanije očekuju da će vrijednost investicije iznositi oko 260 milijuna kuna. Obnovljeni hotel planiraju otvoriti za nastupajuću ljetnu sezonu.

Brioni su izgrađeni početkom 1970-ih i bio je to jedan od najpopularnijih hotela u bivšoj Jugoslaviji u kojem su boravile mnoge poznate ličnosti iz tog vremena, političari, umjetnici, glumci. U Arena Hospitality Grupi, koja zadnjih godina širi svoje poslovanje i izvan Hrvatske, kažu da će nakon kompletnog renoviranja to biti suvremen, luksuzni hotel s 227 soba i apartmana s ambicijom da postane perjanica njihova hotelskog poslovanja.

- Hotel Brioni sa svojih sedam katova, uz smještajne jedinice koje će većinom imati prekrasan pogled na otočje Brijuni, po čemu je hotel i dobio ime, imat će kompletno obnovljene ostale sadržaje kao što su sale za sastanke i konferencije, zatvoreni bazen, wellness centar sa saunama i prostorijama za opuštanje, fitness centar te vanjski bazen sa sunčalištem. Nekoliko restorana i barova u hotelu nudit će gostima raznoliku gastronomsku ponudu, od lokalne, mediteranske kuhinje do internacionalnih specijaliteta iz kuhinja raznih dijelova svijeta, kaže nam Manuela Kraljević, članica Uprave AHG-a.

Arhitektonsko rješenje i dizajn interijera potpisuje Studio 92 iz Labina

Projekt obnove, arhitektonsko rješenje i dizajn interijera potpisuje Studio 92 iz Labina, a glavni izvođač radova je zagrebački Kamgrad. Na projekcijama budućeg izgleda hotela vidi se da obnova obuhvaća i uređenje okoliša pa tako i plaže ispod hotela pa nas je zanimalo hoće li plaža ostati otvorena i drugim gostima ili postati isključivo hotelska.

- Plaža će uvijek ostati otvorena za sve kupače, a uređenje će obuhvaćati dijelove kojima upravlja Arena Hospitality Group, kaže Kraljević.

Kraljević podsjeća da je kompanija u 2019. i 2020. godini uložila više od 250 milijuna kuna u svoj portfelj. Što se Pule tiče, puno je uloženo u apartmansko naselje Arena Verudela Beach. Moderno uređeni i opremljeni apartmani za smještaj od četiri do šest osoba bit će kategorizirani s četiri zvjezdice. Uz smještajne jedinice na Verudeli, potpuno nov luksuzan izgled dobio je i bivši restoran Svjetionik, sada Bonaca. Obnovljen je i restoran Yacht ispod hotela Park Plaza Histria te lobby hotela s vanjskom terasom.

U medulinskom dijelu portfelja, nakon uređenja luksuznog glamping kampa u Pomeru, tijekom zadnje dvije godine potpuno je nov izgled dobio i kamp Kažela koji sada pod nazivom Arena Grand Kažela nosi četiri zvjezdice. Ovdje je uloženo oko 50 milijuna kuna i postao je to jako moderan i visoko kvalitetan kamp. Zamijenjene su mobilne kućice i postavljeno novih 45 luksuznih camping homeova. Vlasnicima modernih kampera prilagođene su prostrane parcele na "premium" pozicijama uz more, koje raspolažu s više od 150 kvadrata te kompletnom infrastrukturom, od struje i vode do odvodnje. Renovirani su i sanitarni čvorovi za goste na kamping parcelama, kompletno je obnovljen restoran, bar i sportski centar, uz hortikulturno uređenje javnih površina.

U Brione će se investirati oko 260 milijuna kuna - budući izgled soba

Krenuvši iz Pule i Medulina, isključivo ljetnih destinacija, Arena Hospitality svoje poslovanje zadnjih godina širi na središnju i istočnu Europu, okrećući se i tzv. gradskom cjelogodišnjem turizmu. Imaju hotele u Berlinu, Kölnu, Nürnbergu i Budimpešti, a zadnja im je akvizicija bilo nedavno preuzimanje hotela 88 Rooms u Beogradu za 45 milijuna kuna. Najavili su i otvaranje hotela u Zagrebu.

Medulinski autokamp Arena Grand Kažela nastavio je raditi i nakon ljetne sezone s namjerom privlačenja ljubitelja zimskog kampiranja, ali i novog segmenta gostiju, takozvanih digitalnih nomada i svih ostalih koji su u aktualnoj epidemiološkoj situaciji svoj posao mogli odrađivati na daljinu. Nakon velike obnove Kažele, gostima je na prostoru čitavog kampa dostupan brzi bežični internet te usluga IPTV-a (TV kanali putem nove OTT tehnologije), putem smart TV-a u camping homeovima i mobilnih uređaja i aplikacija. U Kaželi su u prvo vrijeme radili i kafići, u čemu su onda uživali i brojni domaći šetači i izletnici, posebno vikendima. Dok nije stigla zabrana rada ugostiteljskih objekata.

Rad u zimskom periodu isproban je i u pulskom autokampu Stoja, ali se to ovdje nije "uhvatilo". Tek pokoji kamper nije bio dovoljan da vrata jedinog pulskog kampa ove zime ostanu dulje otvorena. Prema najavama iz Arena Hospitalityja, Stoja bi trebala uskoro doći na red za obnovu, što će pak prekrasno ali zahtjevno secesionističko zdanje stoljetnog hotela Riviera na pulskoj Rivi još morati pričekati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater