Projekt "Serva za budućnost"

Mali stolnotenisači dječjeg vrtića Mali svijet, pokazali kako savladati prepreke

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Projekt "Serva za budućnost", koji promovira usvajanje osnovnih vještina stolnog tenisa za djecu predškolskog uzrasta, uspješno je završio još jedan ciklus.

fgdgMališani dječjeg vrtića Mali svijet, iz dvije odgojne skupine - "Neveni" i "Medvjedići", u utorak i srijedu poslijepodne su u maloj dvorani pulskog Doma sportova uspješno prezentirali savladane vještine kroz prepreke poligona i to kroz nekoliko ciklusa. Time su dokazali dobrobiti koje stolni tenis donosi u najmlađoj dobi, a među najvažnijima je kako ostati fokusiran.

fgdg

"Ovo je cjeloviti projekt i program koji djeluje na sve aspekte koji su bitni za razvoj djece; utječe na razvoj svih naših motoričkih vještina i sposobnosti, a zatim i na stvaralaštvo te socijalni i emocionalni razvoj", istaknuo je Marko Čakan, koordinator projekta i stručni suradnik.

fgdg

Dodao je da stolni tenis poučava djecu kako biti vrijedan, tjelesno aktivan i kako se nositi s pritiskom te u konačnici doprinosi cjelokupnoj kvaliteti života.

fgdg

U ovogodišnji projekt bilo je uključeno 47 djece koja su treninge odrađivala s trenerima Stolnoteniskog kluba Pula Vladom Milosavljevićem, Bogdanom Đekićem i Danielom Rojnićem.

fgdgAlen Ivančin, idejni začetnik projekta, pokreće program "Serva za budućnost" u Medulinu. Završna prezentacija projekta popraćena je i već tradicionalnom izložbom likovnih radova, a djeca su nagrađena diplomama i reketima.

fgdg

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom