NSŽI

NOVAC RAZDORA: Prolongirana odluka o sufinanciranju izgradnje, građevinskih zahvata i opremanja sportskih građevina

| Autor: Boris VIDULIN
Članovi Izvršnog odbora NSŽI-ja tijekom rada (B. VIDULIN)

Članovi Izvršnog odbora NSŽI-ja tijekom rada (B. VIDULIN)


Svi prijavljeni klubovi (njih 13) dobili su maksimalnu financijsku potporu od 40 posto vrijednosti investicije, što u brojkama znači najviše 150 tisuća kuna, a samo je Pazinka dobila manji postotak. Naime, ta investicija prelazi dva milijuna kuna, pa im je po prijedlogu odobreno nešto više od 400 tisuća kuna što je vidno razočaralo Borisa Fornažara, predstavnika Pazinke u IO-u

Treći saziv IO NSŽI-ja u ponedjeljak je održan u Rovinju, a doneseno je nekoliko odluka koje su bile neophodne za početak nove nogometne sezone. Ona najvažnija, izvještaj i prijedlog povjerenstva za provedbu vrednovanje Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina izostala je, odnosno prolongirana za sljedeći IO. Razloga za to je više, a kako je objasnio predsjednik Darko Raić Sudar, tematika je poprilično kompleksna, velik je novac u igri, sudbina klubova i projekata, a na sjednicu IO-a se odazvalo samo pet od ukupno devet članova, pa će se o tome raspravljati na sljedećem okupljanju.

Ukupno se na Poziv javilo 13 klubova s urednom dokumentacijom, Šišan, Kanfanar, Žminj, Smoljanci-Sloboda, Plomin, Funtana, Veli Vrh, Vodnjan, Buje, Pazinka-Pazin, Buzet, Rabac i Marčana. Po prijedlogu, svi prijavljeni klubovi dobili su maksimalnu financijsku potporu od 40 posto vrijednosti investicije, što u brojkama znači najviše 150 tisuća kuna, a samo je Pazinka dobila manji postotak. Naime, njihova investicija prelazi dva milijuna kuna, pa je po prijedlogu njima odobreno nešto više od 400 tisuća kuna. Vidno razočaran bio je Boris Fornažar, član IO-a kao predstavnik Pazinjana.

Ako su svi klubovi po prezentiranom prijedlogu dobili maksimalnih 40 posto onda je to morala i Pazinka, a to bi značilo više od 900 tisuća kuna. U redu, možda je to nerealno, ali smo očekivali najmanje 700 tisuća kuna pomoći jer smatramo da je naš projekt od najveće važnosti. Kao trećeligaški klub koji djeluje 70 godina (?) i cijelo vrijeme bez pomoćnog terena, uvidjeli smo da je ovo prilika da konačno riješimo i to pitanje. Ne umanjujem projekte ostalih klubova, poput postavljanja ograde i sanacije terena, jer je svakom klubu njegov projekt važan, ali to se nikako ne može mjeriti s pomoćnim terenom, rekao je Boris Fornažar pred kolegama iz IO-a.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini