GORAN ROCE SULUDIM JE DOŽIVIO OBRAZLOŽENJE ZA JEDANAESTERAC 

Sudac pitao Andrića da li ga je Iveša udario ipotom pokazao na "bijelu točku"


"Odlazi cirkus iz našeg malog grada, širokim drumom što izlazi na most, odlazi cirkus i ja se pitam sada, tko je domaćin, a tko je bio gost. Odlazi cirkus za sve je bolje tako, mnogi su predstavu shvatili do sad, nove pajace će masa naći lako, jer drugi cirkus će doći u naš grad." Bezvremenska pjesma Đorđa Balaševića trebala bi se definitivno početi puštati na "Drosini" kad na njoj igra Istra 1961, ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga da oni koji iz kola u kolo slažu igrokaze što ih njihove marionete na terenu provode u djelo, uvide da sve ipak nije kao u toj pjesmi te da ima i onih kojima nije "zadovoljstvo glupirati se za vas sve ove godine".

Što drugo reći nakon još jedne smijurije koju smo u petak mogli pogledati u režiji Tomislava "Mister Respect" Pejina, djelitelja pravde iz Donjeg Miholjca koji je još jednom uspio nadmašiti samog sebe te potom u pratnji zaštitara i policije napustiti "pulsku bombonijeru", ostavljajući za sobom tugu, čemer i jad. Slika na njoj nije se promijenila ni sljedeće jutro, kad su se "zeleno-žuti" okupili na rekuperacijskom treningu. Prazni pogledi, obješena lica i potpuna rezignacija, prvo je što se moglo primijetiti kod igrača nakon burne noći u kojoj im san nije dolazio na oči, već se u glavama analiziralo što je opet pošlo po krivu i kome su se, pak, ovoga puta zamjerili da su zaslužili takav odnos prema njima.

Kap koja je prelila čašu

- Inače teže zaspim poslije svake utakmice, pa možete misliti kako je to bilo nakon ove iz koje sam izašao potpuno prazan, fizički i psihički - kaže Goran Roce, strijelac prvog pogotka za Istru 1961. - Kad vidiš da je svatko od nas dao sve od sebe, kad vidiš koliko je stalo ljudima na tribinama, a pogotovo kad vidiš način na koji smo doživjeli poraz, onda te sve to zajedno isprazni. Uza sve te probleme koje vučemo već toliko mjeseci, činjenici da smo se skupili zbrda-zdola i takvi se borimo svaki dan u situaciji kad smo prepušteni sami sebi, uz stručni stožer koji nas vjerno prati i priprema te oružare i fizioterapeute, normalno da je teško ovako izgubiti utakmicu, ali jedino što mogu poručiti ja da nas to neće slomiti i da nećemo odustati tek tako. (Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of