AUTOMOBILIZAM

NAGRADA RI AUTOSPORT 2018.: Ivi Damarija drugo mjesto dovoljno za još jedan naslov

NAJBRŽA - Doris Labinjan

NAJBRŽA - Doris Labinjan


Dejan Kopajtić iz AK Rijeka je pobjedom na Grobniku osvojio naslov državnog prvaka, dok jesezonu na drugoj poziciji završio Dean Jurasić (AK Istra racing team), a na treću se probio Nenad Hrvatin (AK D.T.Poreč)

Prijepodnevni trening i svečano otvaranje "9.Nagrade RI autosport 2018." održani su po sunčanom, ali lakim vjetrom praćenom vremenu iz kojeg je teško bilo nazrijeti da će samo sat kasnije olujnim zamahom biti uzrokom prekida posljednjeg ovosezonskog natjecanja prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama, bodovanog i za Auto i karting lige Zapad.

Močibob drugi

Neposredno nakon okončanja prve, od tri predviđene, bodovne vožnje uslijedio je olujni vjetar praćen jakim padalinama, koje nisu naslućivale poboljšanje, što je bilo razlogom odluke žirija da se prekine natjecanje i priznaju rezultati jedne održane vožnje.

Riječki automobilist Dejan Kopajtić iz AK Rijeka već je na treningu svojim nabrijanim "jugićem" pokazao spremnost ka vrhunskom rezultatu, da bi vožnju okončao najboljim vremenom 1:59,883 minuta što je bilo 184 tisućinke sekunde brže od drugoplasiranog Porečana Denisa Močiboba (AK Istra racing team Pazin). Kopajtić je nakon pobjede na otvorenju sezone u Taru, na grobničkoj stazi pripremljenoj u dijelu parka vozača, ostvario drugu pobjedu i naslov državnog prvaka što mu je prvi naslov prvenstva Hrvatske u ovoj disciplini.

Slavila Labinjan

Sezonu je na drugoj poziciji završio Dean Jurasić (AK Istra racing team), dok se na treću probio Nenad Hrvatin (AK D.T.Poreč).

U konkurenciji vozačica pobjedom je slavila Doris Labinjan (AK D.T.), dok je Puljanki Ivi Damarija (AK Pula-Rovinj) i drugo mjesto bilo dovoljno za još jedan novi naslov prvakinje. U konkurenciji juniora Karlo Pelicar (D.T.) ranije je osigurao naslov. Ekipnu su pobjedu u završnici prvenstva ostvarili vozači Autokluba Opatija, ali naslov najboljih ide u porečki Autoklub D.T. (M. KRPAN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum