KUMROVEC

Kumorovec: Zbog WRC Croatia Rallyja popunjeno 90 posto smještajnih kapaciteta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Već dobro poznatom rutom Zagorska Sela-Kumrovec u nedjelju, 24. travnja, održat će se završnica WRC Croatia Rallyja, jedne od utrka Svjetskog reli prvenstva, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije.

Riječ je o sportskom spektaklu koji Zagorju, ali i cijeloj Hrvatskoj, donosi značajnu turističku promociju, naglasio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

„Napravljen je ogroman i neusporediv iskorak u odnosu na prošlu godinu. Angažirano je 30 ugostitelja. Prvi brzinac je u 8:38 ujutro i pozivamo ljude da ne čekaju zadnji trenutak nego da dođu ranije u Kumrovec kako bi na vrijeme došli do zone iz koje će pratiti utrku”, kazao je Kolar dodavši kako utrka koju milijuni gledatelja prate putem TV kanala i raznih mreža ima velik značaj za turističku promociju Hrvatske i Krapinsko-zagorske županije, a čak 70 posto gledatelja vraća se u destinaciju.

Da je riječ o jednoj od najbitnijih manifestacija, kako za Kumrovec, tako i za cijelu Hrvatsku, istaknula je i Ramona Mačefat Muranić, direktorica Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela.

„Kad je riječ o smještajnim kapacitetima, popunjenost je više od 90 posto”, rekla je Mačefat Muranić.

Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, naglasio je kako su organizatori prošle godine veliku pohvalu dobili i od predsjednika FIA-e te dodao kako će ove godine na završnicu u Kumrovec stići potpredsjednica ove organizacije.

"Čar rallyja je što se može gledati uz cestu i zato pozivamo sve da kupe ulaznicu i posjete fan zone”, kazao je Štetner.

Prema procjenama organizatora ove godine utrku će uživo pratiti više od 300.000 gledatelja.

Prilikom otkrivanja table na "Evansovom zavoju“ u Kumrovcu tajnik Croatia Rallyja Dino Deljkić rekao je kako je ova dionica već obišla svijet.

„Tu je bio završni brzinac na kojem je pala odluka prošle godine, gdje je Velšanin Elfyn Evans izgubio svoju prednost od 3 i nešto sekundi i u cilj ušao s 0,6 sekundi zaostatka. To je proglašeno prijelomnim trenutkom sezone koja je na kraju otišla na stranu Sebastiana Ogiera”, rekao je Deljkić.

Svjetska auto organizacija FIA prošle je godine brzinski ispit u Kumrovcu proglasila jednim od najzanimljivijih, a nadu da će ove godine biti čak i bolji izrazio je hrvatski profesionalni vozač rallya Marin Frčko.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini