ISTRA 1961

DOBRI PULJANI PONOVNO BEZ NAGRADE Caktašev preokret za novi potop "zeleno-žutih"

| Autor: Ivica CEROVAC
Hina

Hina


Nogometaši Istre 1961 zaključili su prvi dio sezone porazom na Poljudu. Hajduk je bio dominantan, stvorio više prigoda, obje momčadi su po jednom pogodile okvir gola, ali mrežu su u prvom dijelu uspjeli zatresti jedino Puljani, za koje je svoj prvoligaški prvijenac postigao Matija Fintić. No, u nastavku je Mijo Caktaš unutar sedam minuta dvaput svladao Josipa Čondrića i bodovi su ostali u Splitu

Nogometaši Istre 1961 zaključili su prvi dio sezone porazom na Poljudu. U puno zanimljivijem prvom poluvremenu Hajduk je bio dominantan, stvorio više prigoda, obje momčadi su po jednom pogodile okvir gola, ali mrežu su uspjeli zatresti jedino Puljani, za koje je svoj prvoligaški prvijenac postigao Matija Fintić. No, u nastavku je Mijo Caktaš unutar sedam minuta dvaput svladao Josipa Čondrića i bodovi su ostali u Splitu.

Prema očekivanju, domaćin je odmah pritisnuo sa željom da što prije otključa gostujuću bravu i u uvodnih pet minuta kreirao dvije prilike koje su okončane udarcima s distance, ali Caktaš i Jairo nisu bili precizni. Istra 1961 je uzvratila brzom kontrom u sedmoj minuti. Ćuže je povukao sa svoje polovice terena, pronašao Gržana na desnoj strani koji je ubacio na drugu stativu, a Perić-Komšić, zaboravljen od igrača Hajduka, s pet metara glavom umjesto mreže, zatresao gredu.

Nedugo zatim udarac je isprobao Lončar, a Ljubić lako zaustavio loptu koja je išla pravo u njega, da bi se u 17. minuti još jednom zatresao okvir gola, ovog puta pulskog. Korner za Istru 1961 pretvorio se u kontru Hajduka, Jairo je dugo vukao loptu i uposlio Eduoka, koji se odlučio za udarac s 20 metara i pogodio vratnicu. Bila je to najava novog napadačkog vala "bilih", koji su već u narednoj minuti opet stigli nadomak vodstva. Pogriješio je Tomašević u predaji, Jakoliš odlično presjekao loptu i sjurio se prema Čondriću, koji je njegov udarac uspio skrenuti u korner. Dvije minute kasnije, Čondrić je ukrotio i snažan udarac Edouka s 20 metara, a onda je polako splasnula domaća ofenziva.

Domaći igrači i dalje su kontrolirali situaciju na terenu te više imali loptu u svojim nogama, no taj posjed nisu uspjeli konkretizirati i u 43. minuti stigla je kazna. Ivančić je s loptom ušao u kazneni prostor Hajduka, dugo je držao u nogama okružen dvojicom suparničkih igrača i u konačnici ubacio za Gržana koji ju je tek uspio okrznuti glavom. No, neuspio pokušaj udarca pretvorio se u idealnu asistenciju za Fintića, koji je primio loptu na drugoj stativi i s pet metara poslao je kroz Ljubićeve noge u mrežu - 0:1.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini