prva žnl

Petrović pogotkom gurnuo Dajlu na drugo mjesto

| Autor: Boris VIDULIN
(Foto Boris Vidulin)

(Foto Boris Vidulin)


MLADOST RS : DAJLA      1 : 2

KANFANAR - Igralište NK Kanfanar. Gledatelja: 50. Sudac: Marijan Krčalić (Radmani) - 6. Pomoćnici: Gubeljić (Labin), Belavić (Salakovci). Strijelci: 0:1 Bučić (55), 1:1 Cvijetić (75), 1:2 Petrović (89). Žuti kartoni: Gjurchinoski, Prgić, Cvijetić (Mladost), Žiga, Jalušić, Ribić (Dajla).

MLADOST: Arnoš 5,5, Gjurchinoski 6 (od 90. Težak -), Totić 6, Šturman 6, Kastrati 6, Prgić 6, Ćosić 6, Tiani 5,5 (od 63. Cvijetić 6,5), Ademaj 6, Miculinić 6, Jakeljić 6 (od 90. Butući -).

DAJLA: Novaković 6, Najhart 6, Mujanović 6, Gržetić 5,5, Ćuk 5,5, Bučić 6, Stojić - (od 22. Petrović 6), Jalušić 6 (od 46. Šoškić 6), Ribić 6, Bašić 6, Ferenac 6,5 (od 69. Jugovac 6).

Gosti s(p)retniji

Mladost je ugostila Dajlu u Kanfanaru i po igri bi neriješen rezultat bio najrealniji ishod susreta, ali su gosti s(p)retno stigli do pobjede vrijedne druge pozicije na prvenstvenoj ljestvici. Igralo se otvoreno, ali nije bilo puno prilika, prvenstveno zahvaljujući brzopletosti i nepreciznosti napadača, koji su svaku priliku uglavnom upropastili bez da je vratar reagirao.

Gosti su djelovali bolje u prvom dijelu susreta, no osim što su jednom tražili kazneni udarac, ali sudac nije tako mislio, nisu se iskazali u napadu. Mladost je bila malo rezerviranija prema naprijed, a jedinu pravu priliku propustio je Ćosić kada se sjurio po svojoj lijevoj strani i s desetak metara iskosa neprecizno gađao suprotni kut. U drugom dijelu konačno malo preciznosti i tri pogotka.

Poveli su gosti nakon što je upućen jedan nejak udarac pravo u prsa vratara Arnoša, no lopta mu je ispala iz naručja pravo na natrčalog Bučića kojem nije bilo teško s desetak metara gurnuti loptu u praznu mrežu - 0:1. Nekoliko trenutaka kasnije mogli su poduplati vodstvo, ali je Najhart iz idealne prilike na dodavanje Ferenca, koji je bio konstantna opasnost po gol, slabo reagirao. To su kaznili domaćini koji su ulaskom Cvijetića postali puno življi u napadu. Nakon nekoliko neiskorištenih kontri i zaleđa, upravo je on poentirao.

Ponovo se dogodila kontra, Cvijetić je probio lijevu stranu i ušao u kazneni prostor, uvidio da je Novaković malo izvan gola te lob udarcem pogodio pod gredu za 1:1. I taman kada se mislilo da će utakmica završiti podjelom bodova, minutu prije kraja susreta Petrović je pratio jednu povratnu loptu i sa sedam metara pogodio nebranjeni dio mreže za konačnih 1:2. Mogli su »domaći« ipak poravnati rezultat, ali je u sudačkoj nadoknadi Novaković odlično obranio volej udarac Gjurchinoskog.

Deset zamjena

U subotu je Smoljanci Sloboda rutinski nadvisila Rabac koji očito više nema snage da se pomakne s posljednjeg mjesta na ljestvici, Vodnjan je hat-trickom Edina Kruškića pobijedio silno oslabljenu Marčanu, a Istra iznenadila Iskru na Vinežu.

Do ovog kola vodeći dvojac je remizirao. Ližnjan je na Velom Vrhu izjednačio tek u smiraju susreta kad su imali igrača više na terenu i time se smanjila prednost nad sad drugoplasiranom Dajlom, a Štinjan je na svom terenu prvo vodio pa gubio i na kraju izjednačio protiv Muntića čime je »skliznuo« na treće mjesto.

U Vrsaru se također dogodila podjela bodova u susretu dvije momčadi iz gornjeg i donjeg dijela sredine ljestvice, gdje su gledatelji imali prilike vidjeti deset kartona i deset izmjena, odnosno sveukupno čak 32 igrača na terenu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini