nhl

Washington posljednji sudionik doigravanja

| Autor: Hina
Ilustracija (Reuters)

Ilustracija (Reuters)


Hokejaši Washington Capitalsa osigurali su nastup u ovogodišnjem doigravanju NHL lige kao posljednji, 16. sastav kojemu je to uspjelo 2-1 pobjedom protiv Philadelphia Flyersa u noći s utorka na srijedu.

Bio je to izravni dvoboj kandidata za plasman u posezonu, ali Flyersima je uz pobjedu protiv Capitalsa i to unutar 60 minuta trebao i poraz Detroit Red Wingsa na gostovanju kod Montreal Canadiensa. Kako je 3:10 minuta prije kraja susreta u Philadelphiji rezultat bio 1-1 domaći trener John Tortorella se odlučio povući vratara s leda te sa šest klizača pokušati doći do pobjedničkog gola. No, samo 10 sekundi potom T.J. Oshie je pogodio praznu mrežu te odveo Capitalse u doigravanje.

Inače, prvi gol za Capitalse postigao je Aleksandar Ovečkin, njemu je to 853. pogodak u karijeri, dok je strijelac za Flyerse bio Erik Johnson.

Capitalsi su ligaški dio sezone okončali sa 91 bodom, do istog su bodovnog učinka stigli i Red Wingsi koji su u Montrealu svladali domaće Canadiense sa 5-4 nakon raspucavanja. No, Capitalsi su na kraju bolje plasirani zbog većeg broja pobjeda nakon osnovnih 60 minuta (31-27), dok su red Wingsi i osmu godinu zaredom ostali bez doigravanja.

Ovakvim raspletom bez doigravanja su ostali Pittsburgh Penguinsi koji imaju 88 bodova uz utakmicu manje, ali i u slučaju pobjede protiv New York Islandersa u srijedu više ne mogu dostići Cašitalse. Flyersi su, pak, sezonu završili sa 87 bodova.

Washington će tako u prvom krugu doigravanja za suparnika imati New York Rangerse koji su sa 114 osvojenih bodova osvojili prvo mjesto u Istočnoj konferenciji, ali i u čitavoj ligi pa im je pripao "Presidents Trophy".

Prvo mjesto u skupini Atlantic osvojili su Florida Panthersi koji su na svom ledu svladali Toronto Maple Leafse sa 5-2, a u prilog im je išao i neočekivani domaći 1-3 poraz Boston Bruinsa od Ottawa Senatorsa. Pantheri su sezonu okončali sa 110, a Bruinsi sa 109 bodova. To znači kako će Florida u prvom krugu doigravanja za suparnika imati Tampa Bay Lightning, dok će Boston na Toronto u vjerojatno najzanimljivijem paru prvog kruga. Odranije je poznato kako će u prvom krugu na Istoku snage odmjeriti i Carolina Hurricanesi te New York Islandersi.

Na Zapadu su Vancouver Canucksi osigurali prvo mjesto u skupini Pacific 4-1 domaćom pobjedom protiv Calgary Flamesa. Njom su Canucksi stigli do učinka od 109 bodova, odnosno postali su nedostižni za Edmonton Oilerse koji imaju 104 te još dvije utakmice za odigrati, a usto su Canucksi ostali u borbi i za prvo mjesto na Zapadu jer za vodećim sastavom Centrala i čitave konferencije Dallas Starsima zaostaju dva boda, a imaju za odigrati još jedan dvoboj. Winnipeg Jetsi su, pak, osigurali prednost domaćeg terena u okršaju s Colorado Avalancheom u prvom krugu 4-3 domaćom pobjedom protiv Seattle Krakena. Tom pobjedom Jetsi su stigli do 108 bodova, dok je Avalanche na 105, a oba sastava imaju za odigrati po jedan susret. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater