Clivo Sailing Cup

U Medulinskom zaljevu rekordnih 250 jedriličara iz devet zemalja

| Autor: Goran ROJNIĆ  
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Od sutra do nedjelje u Medulinskom zaljevu održava se 6. izdanje Clivo Sailing Cupa, poznate jedriličarske regate za klasu Optimist, koja je ove godine okupila u Autokampu Medulin 250 natjecatelja iz devet zemalja: Poljske, Italije, Srbije, Crne Gore, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. CSC je pokrenut 2018. u suorganizaciji s TZ Medulin i Arena Hospitality Grupom, koja je dala neizbježnu kulisu Autokamp Medulin, koji je prava oaza za ovakvu internacionalnu regatu. Od neizbježne pomoći su i marine Buža i Medulin te Lučka Uprava, koji su baza za sve trenerske i organizacijske brodove.

- Ove godine, u suradnji s ekološkom inicijativom Back to blu, želimo pobuditi svijest prema prirodi s kojom je jedrenje kao sport toliko povezan. U sklopu manifestacije organizirat će se igrice i predavanje na tu temu kako bi informirali i educirali djecu te potaknuli ih na samo djelovanje - objasnila je voditeljica projekta, dvostruka olimpijka Tina Mihelić.

Na startnoj listi je rekordan broj natjecatelja, njih 250 iz devet zemalja. Najbrojniji su jedriličari iz Italije, zatim slijede Poljaci, Slovaci, Crnogorci, Mađari, Česi, Srbi, Slovenci te domaćini iz hrvatskih klubova, kojima je ovo posljednja šansa i test za formu pred posljednje kriterijske regate i ulazak u reprezentaciju Hrvatske. Prva dva dana jedriličari od 8 do 15 godina natjecat će se u grupama i pokušati izboriti najbolji plasman za ulazak u finalna jedrenja, koja su na programu u subotu i nedjelju. Na Uskrs u nedjelju jedrit će se Medal race vrlo blizu kopna, komentiran uživo, stoga organizatori pozivaju sve šetaće, rodbinu i prijatelje da poprate i bodre jedriličare direktno s Punte u Autokampu Medulin. Prvi dan natjecanja je četvrtak, od 11.30 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini