Clivo Sailing Cup

Danas u Medulinu počinje svjetski poznata jedriličarska regata

| Autor: Glas Istre
(Foto: Clivo Sailing Cup)

(Foto: Clivo Sailing Cup)


Danas u Medulinskom akvatoriju počinje 6. po redu CSC Cup. Radi se o svjetski poznatoj  jedriličarskoj regati za klasu Optimist! koja je ove godine u Autokampu Medulin okupila 250 natjecatelja iz deset zemalja: Poljske, Italije, Srbije, Crne Gore, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Njemačke i Hrvatske.

Clivo Sailing Cup prvi je puta organiziran 2018., a pokrenut je u pomerskom jedriličarskom klubu Clivo u suorganizaciji s TZ Medulinom i Arena Hospitality Grupom, koja je dala neizbježnu kulisu - Autokamp Medulin, koji je domaćin svim takmičarima i trenerima i oaza za ovu internacionalnu regatu.

"Ove godine u suradnji sa ekološkom inicijativom Backtoblu mi kao organizatori želimo pobuditi svijest prema prirodi s kojom je jedrenje kao sport toliko povezan: with / in / for the nature. U sklopu manifestacije organizirat će se igrice i predavanje na tu temu kako bi informirali i educirali djecu te potaknuli na očuvanje okoliša.", objasnila je voditeljica projekta dvostruka olimpijka Tina Mihelić.

Jedriličari od 8 do 15 godina danas počinju s natjecanjima u grupama. U dva dana pokušat će izboriti najbolji plasman za ulazak u finala koja su na programu u subotu i nedjelju.

"U nedjelju će se jedriti "medal race" vrlo blizu kopna, bit će komentiran uživo, stoga pozivamo sve šetaće, rodbinu i prijatelje da poprate i bodre jedriličare direktno s punte otoka u Autokampu Medulin", poručuju iz organizacije. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum