Poreč pobjedom otvorio novu rukometnu sezonu

Na krilima Šajeta do slavlja na premijeri

| Autor: Roberto Car
Lucian Krajcar (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Lucian Krajcar (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Uz dobro popunjenu dvoranu i gromoglasnu podršku Šajete boysa, Poreč je otvorio novu rukometu sezonu pobjedom. Igrači trenera Ilije Lovrinovića slavili su nad Bjelin Spačvom 24:23 (12:10). Nakon podjednakog prvog poluvremena, Poreč je u drugom dijelu prebacio u višu brzinu i stvorio prednost koja se istopila tek u posljednjim minutama.

- Mislim da smo zasluženo pobijedili. Vidjelo se da je ovo prva utakmica sezone jer smo prvih 20 minuta igrali u grču što je dovelo do puno tehničkih grešaka. Poslije smo se opustili i prelomili utakmicu. Jedino sam ljut na zadnjih deset minuta kada smo dozvolili da Spačva smanji razliku. To su stvari koje si ne smijemo dozvoljavati. Čestitam dečkima na pobjedi i zahvaljujem publici na velikoj podršci - bile su riječi trenera Lovrinovića.

Velika podrška

Sama utakmica započela je minutom šutnje u čast nesretno preminule rukometašice ŽARK Splita, Maje Zorice, koja je izgubla životnu brobu nakon teške prometne nesreće.

Obje momčadi dobro su krenule u novu sezonu na premijeri i to ponajprije golmani. Bruno Ćopić i Sandro Kolar imali su više nego uvjerljivo izdanje među vratnicama sa 60 posto uspješnosti. Samim time nije se vidjelo veliki broj golova, a u uvodnim minutama Poreč se podosta mučio. Spačva je bila u vodstvu, uz po dva gola Borne Mažurane i Tina Kuže, do 16. minute, kada Marko Bajan poravnava za 5:5.

Napokon je Poreč preuzeo vodstvo odličnom reakcijom u obrani, prvenstveno Ljubića, a zatim je nakon prvog gola Vedrana Mataije nakon nešto više od dvije godine izbivanja iz porečkog dresa, Arman Ikanović postavio 9:7. Prednost od "+2" Poreč je držao sve do odlaska na odmor (12:10).

U drugom dijelu Spačva je pokušala razbiti porečku igru 5-1 obranom, ali to im nije pošlo za rukom. Poreč je prebacio u višu brzinu i zahvaljujući dobroj uigranosti poveo 16:11. Izgledalo je kao da Spačva nema više snage za pratiti ritam koji su porečki igrači nametnuli te se u posljednjih deset minuta ušlo s "+6" na računu Poreča nakon sjajnog gola izvana novog člana istarskog kluba Nikole Ivankovića.

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)Šajete Boys (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Pod kontrolom

No, kada je Arman Ikanović zabio za 24:18 u 52. minuti nitko nije mogao očekivati da će upravo to biti i posljednji gol Poreča u utakmici. Dvije obrane Kolara, nekoliko nesikorištenh šansi u napadu i Spačva je stvorila 5-0 seriju kojom je uspjela po posljednjem sučevu zvižduku smanjiti zaostatak na minimalni (23:24).

- Otvorili smo sezonu s pobjedom i to je najvažnije. Mislim da smo utakmicu imali 60 minuta pod kontrolom. Rezultat je mogao biti veći, ali dva boda su tu i idemo dalje. Hvala Šajetama i ostaloj publici na fantastičnoj atmosferi - rekao je nakon utakmice vratar Bruno Ćopić.

U redovima Poreča najefikasniji bili su Lucian Krajcar i Arman Ikanović svaki s po četiri zgoditka, dok je Bruno Ćopić sakupio 10 obrana (31 posto). Kod Spačve se istaknuo Marin Greganić s pet pogodaka, a na vratima je Sandro Kolar imao 12 obrana.

U sljedećem kolu Poreč gostuje kod Nexea iz Našica.

Poreč - Spačva 24:23

POREČ - Utakmica 1. kola Paket24 Premijer lige: Poreč - Spačva 24:23 (12:10). Dvorana Veli Jože. Gledatelja: 300. Suci: Josip Cepanec (Turčin) i Dalibor Dragočajac (Novska).

POREČ: Ćopić 10 obrana (10+0), Vladić; Mataija 2, Krajcar 4, Rušnjak 1, Car 3, Petrov, Boka, Krupić 1, Malinarich, Rađaković 2, Ikanović 3, Ivanković 3, Bajan 2, Čorić 1, Ljubić 1

SPAČVA: Kolar 12 obrana (10+2), Stojanović; Maroš 2, Mažurana 4, Greganić 5, Nađ 2, Jurković 2, Lasić 3, Pekić, Kuže 3, Mandić, Jakirčević, Hideg, Marić 1

Sedmerci: Poreč 4 (2), Spačva 2 (2). Isključenja: Poreč 10 minuta, Spačva 4 minute.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater