pobjeda za kraj godine

Rukometaši Poreča s drugog mjesta idu u Ligu za prvaka

| Autor: Roberto CAR
(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Rukometaši Poreča su pobjedom nad Ribolom Kaštela 33:24 (19:13) zaključili regularni dio sezone te osigurali drugo mjesto na ljestvici Lige B Paket24 Premijer lige. Pred rukometašima Poreča sada je zaslužen odmor prije povratka treninzima u siječnju, dok šestu uzastopnu Ligu za prvaka počinju početkom veljače.

Gotovo i očekivano, Poreč je u susretu posljednjeg kola skupine B bio uvjerljiv od prve minute susreta. Uz sjajnu obranu koja nije dopustila Kaštelanima da upute više od jednog udarca u gol do devete minute utakmice, Porečani su preko Luciana Krajcara poveli 7:1. Tek je Bruno Bešker prekinuo crni niz gostiju i postigao drugi gol za ekipu iz Dalmacije. Najbliže što su Kaštela stigla, bilo je na četiri gola zaostatka (9:5 i 12:8), a uz sjajno izdanje Marka Bajana, Poreč je do odlaska na odmor ponovno otišao na šest pogodaka prednosti (19:13). Donekle je u igri Ribolu držao vratar Vladimir Božić, no gostujuća momčad nije mogla napraviti ništa kako bi preokrenula priču i ozbiljno zaprijetila Poreču.

U drugom dijelu David Vladić je upisao tri obrane već u prvih osam minuta nastavka i pomogao da se razmak između klubova održava na šest golova. U posljednjih deset minuta ušlo se s osam golova prednosti za Poreč, nakon zgoditka Nikole Ivankovića koji se vratio nakon kratke stanke zbog ozljede. U 57. minuti stiglo se i do prve dvoznamenkaste prednosti (32:22), da bi gostujuća momčad do kraja utakmice uspjela tek smanjiti na 33:24.

Najefikasniji kod Poreča bio je Marko Bajan s devet pogodaka, a četiri je upisao Leon Rušnjak. Na vratima je David Vladić sakupio osam obrana, a Bruno Ćopić četiri. Kod Kaštelana najbolji je bio Filip Kozina s pet pogodaka, dok je Vladimir Božić obranio devet lopti.

- Čestitam svima na pobjedi. Smatram da je apsolutno zaslužena. Rotirali smo sve igrače i sada idemo na zasluženi odmor - rekao je trener Poreča Ilija Lovrinović.

Sličnog je mišljenja bio i igrač Marko Bajan.

- Odličan završetak godine i prve polusezone. Dobro smo otvorili utakmicu i tu prednost držali cijelu utakmicu. Čestitke Kašteli na fer i korektnoj borbi. Prvi primarni cilj je ostvaren, a to je nastup u Ligi za prvaka. Odlazimo na zasluženi odmor, a nakon toga kreću novi izazovi i borba za izlaz u Europu kroz nastupe u Ligi za prvaka - rekao je nakon utakmice najbolji strijelac Poreča Marko Bajan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater