Ilustracija (Pixabay)
Jedimo - zeleno!
Danas vam donosimo recept za pripremu brze i jednostavne okrjepe u danima kad poželite nešto na žlicu.
Za pripremu ovog jela trebat će vam oko sat vremena.
Sastojci za 4 porcije:
Priprema:
Špinat očistiti, pažljivo oprati pod mlazom vode, ocijediti na krpi i sitno nasjeckati.
Krumpir oguliti, oprati i narezati na kockice, a luk narezati.
Na vatru staviti posudu s povrtnim temeljcem, dodati pripremljeno povrće i kuhati na umjerenoj vatri 15 minuta.
U blenderu izmiksati grašak s malo vode ili povrtnog temeljca te dobivenu kremu dodati povrću.
Po želji dodati liker od mente i kuhati na umjerenoj vatri još 10 minuta.
Tjesteninu dodati ovisno o vremenu potrebnom za kuhanje, promješati i nastaviti kuhati.
Peršin oprati, osušiti i nasjeckati te posipati na serviranom minestroneu.
Dobar tek!