Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Zeleni minestrone

| Autor: Danijela Bauk
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Jedimo - zeleno!

Danas vam donosimo recept za pripremu brze i jednostavne okrjepe u danima kad poželite nešto na žlicu.

Za pripremu ovog jela trebat će vam oko sat vremena.

Sastojci za 4 porcije:

  • 4 žlice sitne tjestenine za juhu
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 400 g špinata
  • 250 g skuhanog ili konzerviranog graška
  • 2 krumpira
  • 1 vezica peršina
  • 1 kapula
  • sol, papar
  • po želji 1 dl likera od mente ili svježa nasjeckana menta

Priprema: 

Špinat očistiti, pažljivo oprati pod mlazom vode, ocijediti na krpi i sitno nasjeckati.

Krumpir oguliti, oprati i narezati na kockice, a luk narezati.

Na vatru staviti posudu s povrtnim temeljcem, dodati pripremljeno povrće i kuhati na umjerenoj vatri 15 minuta.

U blenderu izmiksati grašak s malo vode ili povrtnog temeljca te dobivenu kremu dodati povrću.

Po želji dodati liker od mente i kuhati na umjerenoj vatri još 10 minuta.

Tjesteninu dodati ovisno o vremenu potrebnom za kuhanje, promješati i nastaviti kuhati.

Peršin oprati, osušiti i nasjeckati te posipati na serviranom minestroneu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini