Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Brzo ispečeno pile u limunu i origanu

| Autor: Sanda Milinković
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Pečeno je pile jedno od omiljenih ručkova u kojem uživa cijela obitelj. Smanjite vrijeme pripreme i završite pile za tek dvadeset minuta. Dok se ono peče u pećnici, a kućom širim zamamni miris, pripremite prilog koji obožavate. Pobrinite se da prilog osigurava unos ugljikohidrata kako bi se hranjivi sastojci prikladno nadopunili. Stoga je dobri stari krumpir s povrćem idealan prilog ovome ručku.

Sastojci

  • 1 veliki limun
  • po 1 čajna žličica suhog origana, ružmarina i timijana
  • 1/2 čajne žličice crnog papra
  • 2 žlice maslaca
  • 1 pile
  • sol

Priprema

Naribati žličicu limunove korice i istisnuti njegov sok. Zajedno staviti sa suhim začinskim biljem, paprom i maslacem u mali lonac. Uz stalno miješanje, zagrijavajte dok se maslac potpuno ne rastopi.

Nakon što ste temeljito oprali pile, posolite i kistom premažite smjesom koju ste dobili od maslaca i bilja.

Pile na lim za pečenje polegnite prsima prema dolje i stavite u hladnu pećnicu. Zatim pecite oko 1 sat i 20 minuta na 200 °c. 

Za vrijeme pečenja, nekoliko puta premažite masnoćom od pečenja. Nakon 40 minuta, pile okrenite prsima prema gore.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom