Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Krem juha od šparuga i graška

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Sezona branja šparuga službeno je započela, a ova ukusna i nutritivno bogata namirnica vrlo je zdrava za jetru, bubrege i pluća. U nastavku donosimo recept uz koji ćete moći uživati u okusu i mirisu neodoljivih šparuga.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kapula
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 250 uzgojenih šparuga
  • 300 g odmrznutog graška
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • sol, papar
  • po želji malo chilli papričice
  • 200 ml vrhnja
  • 10 - 15 listića svježe mente
  • sok od pola limuna

Priprema: 

Nasjeckati kapulu i češnjak te ih dinstati na maslinovom ulju na srednje jakoj vatri. Šparuge oguliti i nasjeckati tvrđe djelove na kolutiće, a vrhove ostaviti po strani.

Dodati nasjeckane šparuge na kapulu i češnjak, promiješati te dodati grašak. Miješati nekoliko minuta na laganoj vatri zatim dodati temeljac, sol, papar i po želji malo chillija. Kuhati na laganoj vatri desetak minuta. Kada je grašak kuhan, dodati vrhnje i mentu te izraditi štapnim mikserom.

Regulirati sol i dodati sok od limuna. Poslužiti s vrhovima šparuga koje ste kratko skuhali.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini