Ilustracija (Pixabay)
Sezona branja šparuga službeno je započela, a ova ukusna i nutritivno bogata namirnica vrlo je zdrava za jetru, bubrege i pluća. U nastavku donosimo recept uz koji ćete moći uživati u okusu i mirisu neodoljivih šparuga.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Nasjeckati kapulu i češnjak te ih dinstati na maslinovom ulju na srednje jakoj vatri. Šparuge oguliti i nasjeckati tvrđe djelove na kolutiće, a vrhove ostaviti po strani.
Dodati nasjeckane šparuge na kapulu i češnjak, promiješati te dodati grašak. Miješati nekoliko minuta na laganoj vatri zatim dodati temeljac, sol, papar i po želji malo chillija. Kuhati na laganoj vatri desetak minuta. Kada je grašak kuhan, dodati vrhnje i mentu te izraditi štapnim mikserom.
Regulirati sol i dodati sok od limuna. Poslužiti s vrhovima šparuga koje ste kratko skuhali.
Dobar tek!