KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Ukusna salata s batatom, crnim grahom i raznim povrćem kao cjelovit obrok

| Autor: Lucija Sučić
(iStock)

(iStock)


Polako nam stiže sve toplije vrijeme, a upravo to mnoge inspirira na neke laganije obroke poput salata.

Ako volite nešto konkretnije salate, definitivno preporučamo da isprobate ovu salatu od crnog graha s pečenim slatkim krumpirom i brdom povrća koja će vas zasititi i, što je isto tako važno – u kojoj ćete uživati u svakom zalogaju!

Sastojci

  • 1 avokado
  • 1 konzerva crnog graha
  • 16 g korijandera
  • 125 g kukuruza
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica đumbira
  • 100 g svježe zelene paprike
  • 20 g ukiseljenih jalapeño papričica (ili drugog ukiseljenog povrća)
  • 50 g crvenog luka
  • 60 ml soka od limete
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica senfa
  • papar
  • 60 ml maslinovog ulja plus za pečenje
  • 450 g batata

Priprema:

Batat najprije ogulite i nasjeckajte na kockice a potom ga stavite u lim za pečenje te začinite s maslinovim uljem, solju i paprom. Pecite ga u pećnici otprilike pola sata.

Dok se batat peče, napravite dressing za salatu tako što ćete u blender staviti korijander, maslinovo ulje, senf, sok od limete, naribani češnjak, đumbir i sol. Sve skupa dobro izblendajte dok ne postignete kremastu konzistenciju.

Pečeni batat stavite u veliku zdjelu za salatu i unutra dodajte grah, avokado koji ste prethodno nasjeckali na kockice, sitno nasjeckan luk, nasjeckano kiselo povrće, svježu papriku i kukuruz.

Prelijte dressing preko salate i uživajte!

Dobar tek!

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini