Kuhajte s glasom istre

Recept dana: Shakshuka, delicija s Bliskog istoka

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Kombinacija jaja, pomidora i paprike zvuči ukusno čak i kada ju samo zamislite. Bilo da se radi o doručku ili ručku, svi ovi sastojci se mogu kombinirati u jednostavna i ukusna jela za svačiji ukus.

Tako vam danas donosimo bliskoistočni recept za shakshuku - jelo u tavi koje kombinira upravo jaja, šalšu i paprike, a gotovo je u trideset minuta. Unesite dašak Orijenta u vaš dan i uživajte u jelu.

Sastojci za 2 osobe:

  • 1 kapula (veća)
  • 2 svježe paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • Šalša s komadićima pomidora
  • 4 jaja
  • Maslinovo ulje
  • Začini po ukusu

Priprema:

Na srednje jakoj vatri u tavi zagrijte maslinovo ulje, pa ubacite na kockice narezanu kapulu i papriku. Posolite i dodajte malo šećera da se bolje iskaramelizira. Dinstajte uz stalno miješanje dok kapula ne postane staklasta, a paprika ne omekša.

U tavu potom dodajte začine po želji (kurkuma, vegeta, papar, dimljena paprika...) i promiješajte da se sjedine s uljem i povrćem. Potom dodajte protisnuti češnjak, pa nakon par minuta dodajte i sjeckani pomidor. Pustite da se kuha na laganoj vatri 10ak minuta dok višak vode ne ispari i umak postane kremast.

Uzmite žlicu za juhu i napravite četiri mala "kalupa" u smjesi - u to ćete staviti jaja. Kada ih ubacite, poklopite tavu i pustite tako još 10ak minuta. Cilj je da žumanjak ostane tekući, a bjelanjak da se ispeče (za lakše toćanje). Maknite sa vatre i pospite peršinom.

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater