Kuhajte s glasom istre

Recept dana: Zeleni pesto od samo nekoliko sastojaka

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Tjesteninu volimo na sve načine, a pogotovo kada sami pripremamo savršen pesto s kojim će se sljubiti svi nama najdraži okusi.

BBC Food predlaže brzi zeleni pesto s limunom gotov u svega petnaest minuta i time savršen za užurbanu svakodnevnicu.

Sastojci

  • 350 g tjestenine
  • ½ manje glavice brokule
  • velika šaka bosiljka
  • velika šaka špinata kojeg ste oparili u kipućoj vodi, a potom ohladili i pustili da se ocijedi višak vode
  • 4 čajne žlice pinjola
  • 1 režanj češnjaka
  • 6 čajnih žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • velika šaka graška (kojeg ste prethodno skuhali)
  • 3 čajne žlice naribanog parmezana
  • 3 čajne žlice krem sira

Postupak

Tjesteninu skuhajte sukladno uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, skuhajte brokulu u kipućoj i slanoj vodi. Iscijedite ju i potom stavite u blender zajedno sa špinatom i bosiljkom te dobro usitnite.

Umiješajte češnjak, limunov sok, maslinovo ulje, grašak, pinjole, parmezan i krem sir te začinite po želji.

Nakon što ocijedite tjesteninu, ostavite sa strane malo vode u kojoj se kuhala.

Tjesteninu vratite u posudu za kuhanje i dodajte pesto zajedno s malo vode koju ste stavili sa strane.

Pomiješajte, provjerite odgovaraju li vam svi začini te treba li dodati još koji i poslužite.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini