Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Pasta čips - nova grickalica koja dominira društvenim mrežama

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Tjestenina je uvijek dobra ideja, a pojedini ljubitelji je toliko vole da su eksperimentirati i došli do genijalne ideje da tjesteninu pretvore u, vjerovali ili ne, čips. 

Recept za receptom, ideja za idejom i uskoro je takozvani pasta čips postao nova trendi grickalica koja je osvojila društvene mreže. Naravno da donosimo recept kako biste i vi isprobali ovu možda pomalo i neobičnu ideju. 

Sastojci: 

  • 250 g tjestenine po izboru
  • 1 jušne žlica maslinovog ulja
  • 3 jušne žlice naribanog parmezana
  • ½ čajna žlica origana
  • ½ čajna žlica češnjaka u prahu
  • Sol i papar

Priprema: 

U velikom loncu prokuhajte posoljenu vodu. Ubacite tjesteninu i skuhajte al dente. 

Dobro iscijedite tjesteninu te iz prebacite u veliku zdjelu. Dodajte ostale sastojke. Tjesteninu prebacite u fritezu na vrući zrak na 180 stupnjeva oko 12 minuta. Ako nemate fritezu, tjesteninu možete ispeći u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of