Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Sočna piletina s orzo tjesteninom savršen je ručak gotov u tren

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Tko može odoljeti sočnoj piletini s kremastim umakom od rajčice i parmezana, a još uz to ide i tjestenina? Pogotovo kad se sve može napraviti u samo 20 minuta i to sve u samo jednoj posudi.

Manje čišćenja posuđa, a vrhunski gastronomski užitak.

Sastojci:

  • 700 g piletine, narezane na male komadiće
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 50-60 g sušenih rajčica
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žličice talijanskog začinskog bilja
  • 2 žličice slatke paprike u prahu
  • Sol i papar
  • 230 g orzo tjestenine
  • 600 ml pilećeg temeljca
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 velike šake svježeg špinata
  • 70 g parmezana

Priprema:

U velikoj tavi popržite piletinu na maslinovom ulju na srednje jakoj vatri. Potom dodajte sušene rajčice i protisnite režnjeve češnjaka. Sve začinite talijanskim začinskim biljem, paprikom u prahu, soli i paprom i pržite još 3-4 minute. Zatim dodajte orzo i temeljac i promiješajte.

Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri 12-15 minuta dok se orzo ne skuha.

Kad je tjestenina kuhana dodajte vrhnje i špinat te promiješajte. Kad špinat uvene umiješajte naribani parmezan i poslužite. Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater