Ilustracija (iStock)
Tko može odoljeti sočnoj piletini s kremastim umakom od rajčice i parmezana, a još uz to ide i tjestenina? Pogotovo kad se sve može napraviti u samo 20 minuta i to sve u samo jednoj posudi.
Manje čišćenja posuđa, a vrhunski gastronomski užitak.
Priprema:
U velikoj tavi popržite piletinu na maslinovom ulju na srednje jakoj vatri. Potom dodajte sušene rajčice i protisnite režnjeve češnjaka. Sve začinite talijanskim začinskim biljem, paprikom u prahu, soli i paprom i pržite još 3-4 minute. Zatim dodajte orzo i temeljac i promiješajte.
Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri 12-15 minuta dok se orzo ne skuha.
Kad je tjestenina kuhana dodajte vrhnje i špinat te promiješajte. Kad špinat uvene umiješajte naribani parmezan i poslužite. Dobar tek!