Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Rižoto s morskim plodovima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Rižoto s plodovima mora jedna je od omiljenih kombinacija koja se svakodnevno jede za obiteljskim stolom.

Radi se o jednostavnom jelu koje se lako priprema, ali je i vrlo prilagodljivo kada su u pitanju sastojci i okusi.

Rižoto s plodovima mora je potrebno paziti cijelo vrijeme kuhanja jer riža vrlo brzo upija tekućinu i može lako zagorjeti. Uvijek ga kuhajte na laganoj vatri uz miješanje.

Sastojci: 

  • 1 veći ljubičasti luk
  • šalica riže
  • pakiranje smrznutih morskih plodova
  • 1 dl bijelog vina
  • sol, papar, mediteranski začini, peršinov list
  • maslinovo ulje
  • žlica maslaca
  • povrtni temeljac

Priprema:

Očistite i sitno nasjeckajte jedan veći ljubičasti luk. Stavite tavu na laganu vatru i malo maslinovog ulja te pirjajte luk dok ne omekša ili dok ne porumeni. Stavite prstohvat soli da bolje omekša. Zatim, dodajte šalicu riže i na suho pržite još pet minuta uz lagano miješanje.

Dodajte šalicu temeljca, a nakon što ishlapi dolijte vino. Zatim dodajte pakiranje smrznutih morskih plodova iz kojeg treba izvaditi crvene surimi štapiće koji se brzo raspadnu. Njih možete dodati svega dvije do tri minute prije kraja.

Nastavite s dolijevanjem temeljca i učestalim miješanjem dok riža ne omekša. Riža ne smije biti prekuhana, a svaki put kad upije tekućinu dodajte joj još temeljca. Začinite i pred kraj dodajte žlicu maslaca, peršinov list i surimi. Ostavite da odstoji 5-10 minuta i poslužite toplo sa sirom ribancem i salatom po želji.

Dobar tek!

Izvor: punkufer.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom