Ilustracija (iStock)
SadržajFina topla juha je za mnoge omiljen obrok jer, ne samo da vraća neka divna sjećanja iz djetinjstva, već nas prije svega izvrsno ispunjava, grije iznutra i istovremeno nudi raznoliku mješavinu povrća, što je u ovom slučaju savršeno nadopunjeno zamamnim okusima kobasice. Savršeno jelo za cijelu obitelj!
Ogulite luk i fino ga nasjeckajte. Zagrijte ulje u velikom loncu i nakratko pirjajte nasjeckani luk. U lonac dodajte grašak i lovorov list i zalijte s dvije litre vode. Zatvorite poklopac i ostavite da se kuha na srednje jakoj vatri oko 30-40 minuta. U međuvremenu ogulite i nasjeckajte krumpir te pripremite povrće za juhu. Ogulite mrkvu i celer i izrežite ih na kocke. Poriluk, operite, očistite i izrežite na kriške. Operite peršin, ocijedite ga i sitno nasjeckajte.
Stavite cijelu kobasicu u lonac zajedno s krumpirom i povrćem, napunite preostalom vodom i dodajte sol. Ostavite da sve kuha s poklopcem zatvorenim oko 10 minuta. Uklonite lovorov list. Zatim izvadite kobasice, izrežite ih na komade veličine zalogaja, a zatim ih vratite u juhu.
Začinite sve senfom, octom, soli i paprom po želji. Zatim poslužite juhu toplu.
Dobar tek!