Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Zdrava piletina s rižom i graškom

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Kada ogladnite, ovo zdravo jelo od piletine s rižom i graškom ne samo da će vas zasititi, već će vam pružiti i obilje hranjivih tvari. Zdrav obrok bogatog okusa, uljepšat će vaše vrijeme za ručak.

Sastojci:

  • 1 žlica repičinog ulja
  • 2 crvena luka, prepolovljena i narezana na ploške
  • 4 pileća buta (ukupno oko 1 kg), skinuta koža
  • 1 žlica svježih listova timijana
  • 1 žlica curry praha
  • 1 žličica mljevenog pimenta
  • 4 velike rajčice, nasjeckane
  • 1 crveni čili, očišćen od sjemenki i narezan na ploške
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 žličice bujona od povrća
  • 125 g smeđeg basmatija
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 žlica svježih listova timijana, plus dodatak za posluživanje
  • 1 žličica bujona od povrća
  • 400 g crnog graha

Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi za prženje i pecite luk 5 minuta ili dok ne omekša. U međuvremenu piletinu dobro premažite timijanom, curryjem i pimentom. Dodajte u tavu i kratko zapržite piletinu, a zatim dodajte rajčice, čili, češnjak i bujon. Prelijte s 450 ml vode, poklopite i pirjajte 30 minuta ili dok piletina ne omekša.

U međuvremenu istresite rižu u tavu srednje veličine s lukom, češnjakom, timijanom i bujonom. Ulijte 600 ml vode, poklopite i kuhajte 25 minuta ili dok se tekućina ne upije i riža omekša. Provjerite pred kraj vremena kuhanja da se uvjerite da se ne počne hvatati za tavu. Umiješajte mahune i zagrijte.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater