KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Krepki obrok na žlicu - fini gulaš koji se jednostavno priprema

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Gulaš je mnogima omiljeno jelo u hladnijem dijelu godine. Ne samo da je riječ o krepkom obroku na žlicu koje će utopliti kosti i zasititi organizam, već je to ručak ili večera koja se "sama kuha".

Dovoljno je staviti prave sastojke u lonac i pustiti da se krčkaju nekoliko sati na laganoj temperaturi. Poslužite ih s kriškom domaćeg kruha, pire-krumpirom ili kuhanom tjesteninom.

Sastojci:

  • 500 grama svinjskog mesa narezanog na kocke
  • 200 grama šampinjona
  • 2 veća luka
  • 2 crvene paprike
  • 2 mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 litra mesnog ili povrtnog temeljca
  • 1 žlica slatke mljevene paprike
  • 1 lovorov list
  • 1 žlica brašna
  • sol i papar po želji
  • ulje

    Priprema:

    Kocke mesa uvaljate u brašno pa popržite na malo masnoće. Pirjajte oko desetak minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju sa svih strana.

    Izvadite meso iz lonca.

    Dodajte još masnoće u lonac po potrebi te prepirjajte luk i papriku narezanu na kocke nekoliko minuta.

    Ubacite i češnjak te pirjajte oko jedne minute.

    Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte. Podlijte temeljcem.

    U lonac vratite meso, dodajte šampinjone narezane na veće komade i sve začine.

    Poklopite djelomično lonac i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 2 sata, odnosno dok meso ne postane mekano poput maslaca.

    Dobar tek!

    Izvor: Zadovoljna.hr

    Povezane vijesti


    Podijeli: Facebook Twiter









    Web kamere

    Pula

    Pula: Golden Gate of
    Pula: Golden Gate of

    Pula

    Pula: Amphitheater
    Pula: Amphitheater